Gençlik Alanında Yerel ve Uluslararası Fırsatlar Etkinliğine Yoğun İlgi
10 Ekim 2018 - 16:30

Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi (ÖDGO); "Gençlik için Yerel, Uluslararası ve Erasmus+ Alanında Fırsatlar" konulu bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi. YDYO öğrencileriyle birlikte bütün üniversite öğrencileri, akademisyen ve idari çalışanlarının da davetli olduğu etkinliğe ilgi büyük oldu. 10 Ekim Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, YDYO hazırlık öğrencilerinin yanı sıra Mühendislik, Eğitim, Veteriner Fakülteleri başta olmak üzere farklı fakültelerden katılanlar oldu.

Yerel veya Erasmus+ Gençlik faaliyetlerinde gençler ve gençlik alanında çalışanlar için var olan projelere dâhil olmak veya kendi projesini gerçekleştirmek isteyen herkes için kaçırılmayacak fırsatların tanıtıldığı etkinlikte, engelliler için görevlendirilmiş OMÜ öğrencilerinden kurulu gönüllü bir ekip hizmet verdi. Bundan sonra ofis olarak yapacakları bütün etkinliklerde erişilebilirlik konusuna özel önem vereceklerini belirten ÖDGO Koordinatörü Nazan Şimşek, amaçlarının, engelli öğrencilerimizin bütün sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklere katılımlarını teşvik etmek ve Üniversitemizde “sosyal içermeci” bir yaklaşımın gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Etkinlik sonrası katılımcıların sorularını da yanıtlayan Şimşek, ÖDGO'nun devam ettirmekte olduğu ve planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte öğrencilerin ve personelin yeni akademik yıla dair proje ve etkinlik önerilerini dikkate alan ÖDGO, önümüzdeki süreçte kampüste "proje döngüsü eğitimleri" vermeye hazırlanıyor.

Haber ve Fotoğraf: OMÜ Danışmanlık ve Gençlik Çalışmaları Ofisi

Güncelleme: Cu, 12/10/2018 - 17:41