Film Yönetmeni ve Senarist Bilal Babaoğlu GSF’nin Konuğu Oldu
27 Şubat 2017, Pazartesi - 13:26
Güncelleme: 03 Mart 2017, Cuma - 10:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Çarşamba Konferansları’nın bu haftaki konuğu senarist ve yönetmen Bilal Babaoğlu oldu. “Senaryodan Beyaz Perdeye Bir Filmin Öyküsü: Aşık” başlıklı etkinliğe, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Bilal Babaoğlu’nun Ocak ayında vizyona giren filmi olan Aşık, ünlü ozanımız Aşık Veysel’in hayatından önemli bir kesitin kurgulandığı ve aşkın felsefesinin işlendiği bir film olarak oldukça ilgi çekti. Samsun Havzalı olan Babaoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile gerçekleştirdiği interaktif söyleşiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gençlerin sinema ve dizi sektörüne bakışı ve bir anlatı olarak sinemanın anatomisi hakkındaki hevesli sorgulamalarından etkilendiğini vurguladı.

Samsun’da bir sinema ya da dizi film çekimi için planları olduğunu kaydeden Babaoğlu, akademik anlamda iş birliğinin yanı sıra Samsunluların da desteğiyle Samsun için önemli ve özellikli bir projeksiyonu hayata geçirmekten büyük mutluluk duyacağını söyledi.

Söyleşiden sonra Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker ve öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh Erkin, Bilal Babaoğlu’na teşekkür belgesi takdim ettiler.