BiggSamsun programının son başvuru tarihi 27 Kasım 2020 olarak belirlendi
19 Kasım 2020, Perşembe - 12:54
Güncelleme: 19 Kasım 2020, Perşembe - 14:32

Teknolojik ve yenilikçi iş fikrine 200 Bin TL hibe veren BiggSamsun programının son başvuru tarihi 27 Kasım 2020 olarak belirlendi!

Programla ilgili bilgi ve başvuru detayları aşağıdadır.

Öğrencilerinize de duyurmanız konusunda desteklerinizi rica ediyoruz.

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’nın (Bireysel Genç Girişim-BİGG) 1. Aşama uygulayıcı kuruluşu olan Samsun Teknopark, bölgemizdeki akademik çalışmaların hem ülkemize hem de araştırmacıya ekonomik değer kazandırması için çalışmalarına yeni dönemde de devam etmektedir. Samsun Teknopark tarafından 2018 yılı ikinci yarısından beri yürütülmekte olan BiggSamsun Programı ile toplamda 308 iş fikri başvurusu alınmış olup uygun bulunan 144 iş fikrine; İş Modeli Oluşturma, İş Planı Hazırlama, Sunum Teknikleri ve Tecrübe Paylaşımı (Mentorluk) eğitimleri verilmiştir. Projelerin TÜBİTAK’a iletilmesine kadar olan tüm süreçte girişimcilere tamamen ücretsiz hizmet sunulan bu program kapsamında 8 girişimci hibe almaya hak kazanmıştır.

BiggSamsun Programına herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenciler, aktif yüksek lisans ve doktora öğrencileri, son mezuniyeti üzerinden 10 yıl geçmemiş (lisans/yüksek lisans/doktora) kişiler başvurabilmektedir.

Başvurular altı ana tematik alanda yapılabilmektedir. Akıllı ulaşım, akıllı üretim sistemleri, enerji ve temiz teknolojiler, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme alanlarındaki başarılı bulunan iş fikirlerine TÜBİTAK tarafından 200 bin TL ye kadar %100 hibe desteği %40 ön ödeme avantajı ile sağlanacaktır. Ayrıca hibe desteği almaya hak kazanan girişimciler 1 yıl süreyle Samsun Teknopark Kuluçka Merkezi’nde ücretsiz ofis kullanma imkanına sahip olacaktır.

BiggSamsun başvuruları online olarak www.biggsamsun.com adresinden alınmaktadır.

Samsun Teknopark