DOKAP Üniversiteler Birliği Çalışma Projelerini Belirlemek için Buluştu
07 Şubat 2018, Çarşamba - 15:55
Güncelleme: 16 Şubat 2018, Cuma - 11:09

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Bölgesi Üniversiteler Birliği dönemsel başkanlığını yürüten Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yetkilileri, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ile bir araya gelerek 2018 yılı çalışma planlaması üzerine görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

2018 yılı eylem planını belirlemek amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ öğretim üyeleri, DOKAP Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Demir ve Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Eyüp Selim Köksal, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’yi ziyaret etti.

“Karadeniz gelecek 30-40 yıla hazırlanmalı”

DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Demir “DOKAP’ın buradaki misyon ve vizyonundan üniversiteler olarak nasıl istifade edebiliriz? Kurumsal kimliği nasıl oluşturabiliriz? gibi temel motivasyonla hareket ediyoruz. Bu bağlamda Karadeniz, Türkiye’nin 30-40 yıl sonrasında yıldızı olacak en önemli bölgesi konumunda. Özellikle iklim değişikliğini göz önüne alacak olursak giderek çölleşen bir coğrafyada bolca yağış alan, doğasıyla coğrafyasıyla dikkat çeken bir bölgede. DOKAP, Karadeniz Bölgesi'ni gelecek 30-40 yıla hazırlaması açısından çok önemli bir kurumdur. Bu açıdan bakıldığında nasıl bir iş birliği içerisinde çalışma yürütürüz düşüncesi ile bunların planlanmasını geniş bir toplantıyla gerçekleştireceğiz. Bugün ise burada bu geniş toplantı öncesinde bir planlama amacıyla ziyaret gerçekleştirdik.” dedi.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan da birliğin dönemsel başkanlığı görevini devralmalarının ardından fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirildiğini ifade etti.

“Başarılı öğrenciler destekleyelim”

Her kalkınmanın temelinde bilim, kamu ve müteşebbisler bulunduğunu ifade eden DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise “Üniversiteler olmadan bilim, ilim olamaz, kurumlar olmadan da bilim ve ilim tamamlayıcı değildir. Bunlarla birlikte müteşebbisler de kurum ve üniversitelerin ürettiği bilimi harekete geçirirler. Dolayısıyla bir toplumun gelişmesinde bilim, kurum ve müteşebbisler önemlidir. Bu açıdan üniversiteler bilim, DOKAP ise kurum olarak üzerine düşeni yapacak ki müteşebbisler de harekete geçebilsin. Bu noktadan hareketle önümüzdeki yılın çalışma sloganı 'Nitelikli insan, güçlü toplum' sloganıdır. Şimdiden ifade etmek isterim ki birliğimizdeki üniversitelerden en başarılı öğrencilerimizi seçerek bir data oluşturalım ve bu öğrencilerimizi bir dernek, vakıf çatısı altında bir araya getirelim. Bu öğrencilerimizin kendi alanlarında bilimsel çalışmalarını her yönü ile destekleyelim.” şeklinde konuştu.