"Diş Hekimliğinde Enfeksiyon Kontrolü" Semineri Düzenlendi
12 Mart 2018, Pazartesi - 10:48
Güncelleme: 12 Mart 2018, Pazartesi - 12:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) ile Diş Hekimliği Fakültesinin iş birliğinde “Diş Hekimliğinde Enfeksiyon Kontrolü” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Şafak Külünk’ün yürütücüsü olduğu seminer, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirildi. Diş Hekimi Ahmet Eyyublu’nun davetli konuşmacı olarak yer aldığı seminere; diş hekimleri, diş hekimi yardımcı personelleri ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminerde Diş Hekimi Ahmet Eyyublu; sterilizasyon ve dezenfeksiyonun tanımı, önemi, klinikte kullanılan yöntemleri ve hataları ile ilgili bilgilendirici bir konuşma yaptı. Son yıllarda Karadeniz Bölgesinde ve Türkiye'de sağlık kaynaklı çapraz enfeksiyon bulaşma oranının oldukça arttığını ifade eden Eyyublu "Özellikle diş hekimlerini etkileyen bu durum ile gerekli mücadele verilmesine rağmen, doğru dezenfektan seçiminin bilinmemesi, kullanıcıların eksik ve yanlış kullanımı, test belgelerinin ve etiketlerinin ne anlama geldiğinin öğrenilmemesi bu mücadeleye sekte vurmaktadır." dedi.

Seminerin ardından Dr. Ahmet Eyyublu’ya teşekkür belgesi verildi.