Makale-Yayın Daveti

Makale-Yayın Daveti

23 Haziran 2020, Salı - 00:00 - 01 Ekim 2020, Perşembe - 23:45
23 June 2020

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yayımlanan Tıp Fakültesi Klinikleri Dergisi, bilimin rehberliğinde dünyaya açılarak içinde bulunduğu topluma ulaşabilmek, onların değişen ve gelişen taleplerine öncülük etmek için araştırmacıların özgün bilimsel makalelerini uluslararası yayıncılık ilkeleri doğrultusunda yayımlamak amacını gütmektedir. TFK Dergisinin 2020 Mart ayında (Cilt – 3/ Sayı 1) birinci sayısını Dergipark üzerinden yayımlanmıştır.

TFK Dergisi; Mart, Temmuz ve Kasım olmak üzere yılda 3 kez basılı ve elektronik olarak yayımlanan hakemli bilimsel bir dergidir. Çeşitli bilimsel araştırma yöntemlerinin uygulandığı makaleler kabul edilmekte ve TFK Dergisi editör kurulu, ulusal ve uluslararası uzmanlar tarafından değerlendirilmektedir. Hakemler tarafından kabul edilen bütün makaleler ücretsiz olarak yayımlanmaktadır. TFK Dergisi; çift taraflı kör hakemlik sürecini kullanmaktadır ve inceleme sürecinin tüm basamaklarında yazarlar hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmemektedir. Açık erişim politikası kapsamında akademik dünyaya hizmet vermekte olan TFK Dergisi makale kabul ve yayım sürecinde yazarlardan herhangi bir ücret talep etmemektedir. Makale kabul sürecinde TÜBİTAK-Ulakbim tarafından sağlanan DergiPark çevrimiçi sistemi kullanılarak tüm yayın süreci takip edilmektedir. DergiPark tarafından sağlanan altyapı sayesinde TFK Dergisi bünyesindeki makaleler ulusal ve uluslararası erişime açık hale gelerek farklı kitlelerin ulaşmasına olanak sağlanmaktadır.

Sosyal Bilimleri temel alan TFK Dergisinde; Temel tıp bilimleri ve klinik branşlarda ulusal ve uluslararası düzeyde katkı yapan araştırma, özgün çalışma, derleme, olgu bildirimleri ve buna yakın sosyal bilimlerdeki ilgili alanlarda, bilimsel çalışmalar kapsamında eserler kabul edilmekte ve yayınlanmaktadır. TFK Dergisi; Dergipark, Google Scholar, SOBİAD, Türk Eğitim İndeksi ve Asos Index gibi uluslararası dizinlerde taranmaktadır. Açık erişimi TFK Dergisi için Temel tıp bilimleri ve klinik branşlarda ulusal ve uluslararası düzeyde katkı yapan araştırma, özgün çalışma, derleme, olgu bildirimleri ve sosyal bilimler konularındaki görüşlerinizi tartışmak üzere özgün araştırma ve derleme makaleler, Kasım 2020 sayısı (Cilt:3- Sayı:3) için 1 Ekim 2020 tarihine kadar kabul edilmektedir.

AddThis Sharing Buttons
Diğer Kurum Dışı Etkinlikler