MENU

Dengeli Beslenme Okul Başarısını Artırıyor
11 Ocak 2018, Perşembe - 16:31
Güncelleme: 15 Ocak 2018, Pazartesi - 18:37
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

OMÜ Vakfı Koleji, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü iş birliği ile “Dengeli Beslenme ve Öğrenme” konulu bir panel gerçekleştirdi.

Panel kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Zeynep Uzdil, Arş. Gör. Aybüke Gizem Kayacan ve Samsun Devlet Hastanesi hekimlerinden Uzm. Dr. Fatih Taşdemir, vakıf öğrencilerini dengeli beslenme konusunda bilgilendirdi.

En önemli öğün kahvaltı

Panelde beslenme konusunda bilgiler verilirken öncelikli olarak kahvaltı yapmanın ve protein ağırlıklı beslenmenin önemi vurgulandı. “Okul çağı, çocuklar için geleceğe dönük birçok alışkanlığın kazanıldığı altın değerinde bir dönemdir.” diyen Arş. Gör. Uzdil, bu yaşlardaki çocuklara düzenli kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırarak kahvaltı öğününü sevdirmenin sağlıklı gelecek için çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

“Başarı oranı yüzde 50 düşüyor”

Arş. Gör. Kayacan da “Kahvaltı günün en önemli öğünü, çünkü kahvaltı yapan çocuklarla, kahvaltı yapmayan çocuklar arasındaki başarı oranında yüzde 50 düşme gözleniyor. Kahvaltı yapmayan çocuklarda anımsama ve öğrenme yeteneği azalıyor, dikkat eksikliği başlıyor. Acıktıkları için ise kan şekerleri düşüyor, abur cubura daha yatkın oluyorlar ve aşırı kilo alımı başlıyor.” dedi.

Yetersiz beslenme dikkat eksikliği yapıyor

Panelin ikinci bölümünde konuşan Uzm. Dr. Fatih Taşdemir ise yeterli ve dengeli beslenemeyen çocukların dikkatlerini toplamakta zorluk çektiklerine vurgu yaparak, öğrenme yeteneklerinin azalacağını ve derslere yeterli derecede odaklanamayacaklarını ifade etti.

Panel, Okul Müdürü Mustafa Kurt’un panelistlere teşekkür belgesi sunmasıyla son buldu.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected