Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Sergisi
10 Temmuz 2017, Pazartesi - 16:08
Güncelleme: 14 Temmuz 2017, Cuma - 10:38

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bir grup öğretim elemanı tarafından aylar öncesinden hazırlanan  “15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE MİLLİ BİRLİK” temalı resim ve afiş tasarımları karma sergisi 12-13 Temmuz 2017 tarihlerinde Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sergilenmeye başlanacak.

“Birlik ve beraberliğin koşulsuzluğuna bütünlük karakteri ile cevap veren bir inancın ve kültürün fertleri olarak milletimiz, bir yıl önce sinsi ve hain planlara ve ittifaklara karşı direncin de sembolü olarak bir ihanet teşebbüsüne kahramanca cevap verdi.  Mücadele ve dolayısıyla mücadele timsali Türk Milleti, kahramanlık destanında acı kayıplar yaşadı. Bu vesileyle şühedaya kucak açan toprağımızı her zaman ve koşulda savunacağımızın bir diğer göstergesi ve toplumsal belleğimizin müşahhas emaresi olarak sanat, vefamızın paylaşımı ve müessiri olarak yeniden eserleşmiş bulunmaktadır.” şeklinde açıklama yapan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker;  “Güzel Sanatlar Fakültesi olarak 2016 Ağustos ayından itibaren planladığımız ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik’ temalı sergi hazırlığımız için fakültemizden sekiz (8) öğretim üyesi ve diğer üniversitelerden de altı (6) öğretim üyesi 32 adet yağlıboya tablo, 1 adet deri minyatür çalışma ve 43 afiş tasarım olmak üzere toplam 76 adet sanat eseri-tasarım gerçekleştirmişlerdir.” dedi.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker ayrıca, bu sergiye başından beri destek veren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e ve serginin Ankara’da sergilenmesi için olağanüstü çaba sarfeden Samsun Milletvekili ve Ak Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Çiğdem Karaaslan’a şükranlarını sundu.

Serginin ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor.