Bakan Çağatay Kılıç, İşitme Engelli Sporcularla OMÜ’de Bir Araya Geldi
17 Temmuz 2017, Pazartesi - 14:22
Güncelleme: 20 Temmuz 2017, Perşembe - 19:40

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek olan millî sporcularla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Tanışma toplantısına Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Samsun protokolü katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, sporculara hitaben yaptığı konuşmasında “Sizin bir eksiğiniz yok, fazlanız var. Önemli olan göğsünüzde taşıdığınız ay yıldızı en iyi şekilde temsil etmek ve ülkenizin geleceği için sizin de elinizi taşın altına koymanızdır. Benim gözümde hepiniz madalyalı birer kardeşimizsiniz.” dedi.

“Önemli olan madalya sayısı değil, sizleri bir araya getirmek”

Bakan Çağatay Kılıç, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda madalya sayısının önem taşımadığını belirterek “Ümit ediyorum ki 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz ve daha önce toplamda 35 olan madalya sayımızı inşallah geçeceksiniz. Rakam ile ilgili kendinizi zora sokmayın. Önemli olan en iyi mücadeleyi vermeniz. Bu spor organizasyonlarının amaçlarından biri hatta en önemli amacı sizleri bir araya getirmek. Diğer ülkelerden gelen 3 bin 200 sporcu ve onların heyetleri, delegasyonları ile 5 bini aşkın yabancı misafirimiz olacak. Buradaki amaç, hepsiyle tanışmanız, kaynaşmanız ve hayatınızın ileriki yıllarında dostluklar kurmanız.” diye konuştu.

“Sizin bir eksiğiniz yok, fazlanız var”

Sporculardan Samsun’da bulundukları dönemin keyfini çıkarmalarını isteyen Bakan Çağatay Kılıç şunları söyledi: “Sizin ortaya koymuş olduğunuz çaba farklı bir çaba. Sizin bir eksiğiniz yok, fazlanız var. Ortaya koymuş olduğunuz çabanın ne kadar büyük olduğunu anlayabiliyorum. Şu anda duymuyor olsam acaba ne yapardım? Hayatın gündelik akışı içerisinde alışık olduğumuz şeyler var. İşte ‘normali’ belki ondan kullanıyoruz. Alışık olduğumuz şeyler ama bunlar her an hayatımızdan eksilebilir. Hayat ondan sonra acaba nasıl gider? Dolayısıyla sizin ortaya koyduğunuz çabanın ve gerçekten çalışmanın, emeğin ne kadar büyük olduğunu görüyoruz. Onun için diyorum, keyfini çıkarın. Siz zaten kazanmış durumdasınız.”

“İngiltere kafilesi devlet desteği olmadan Samsun’a geldi”

23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek olan İngiliz kafilesinin İngiltere Devleti’nin desteği olmadan, kendi imkanlarıyla Samsun’a geldiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç “İngiliz sporcular bir kampanya başlattılar. Yüz bin pound toplamaları gerekiyordu, gelebilmek için. Toplayamasalar gelemeyeceklerdi. Oyunlar için Türkiye'ye gelmeden bir hafta önce bunu sosyal medyadan duyurdular; ‘Evet başardık, yüz bin pound topladık ve gidebiliyoruz’ dediler. Değerli arkadaşlarım bugünkü kurla yüz bin pound dört yüz bin lira yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sizler için ortaya koyduğu maddi kaynağa hiç girmiyorum. Biz buraya sizlerin gelmesi için, sporunuzu yapmanız için verdiğimiz kaynakların hepsini, siz kendinizi daha fazla geliştirin ve dünya ile daha fazla entegre olun diye veriyoruz. Hepsi helalühoş olsun. Tek bir şey istiyoruz; elinizdeki imkânları çok iyi kullanın, kıymetini bilin." ifadelerini kullandı.

“Birçok ülkeden çok daha fazla imkâna sahibiz”

Türk sporcuların diğer ülkelere göre çok daha fazla imkâna sahip olduğuna işaret eden Bakan Çağatay Kılıç “Bunu çok iyi değerlendirin. Biz belki diğer ülkeler kadar zengin değiliz. Maddi kaynak anlamında söylüyorum. Büyük Britanya’yı göz önüne alacak olursak farklı ülkelerdeki geçmişinden gelen yatırımlarından elde ettikleri, Kuzey Denizi'ndeki petrol platformlarından elde ettikleri, şirketleri ve finansal gücü aracılığıyla elde ettikleri var ama işitme engelliler millî takımları kampanya yapıp 100 bin pound bulup öyle gelebiliyor Türkiye’ye. Gönül zenginliği ayrı bir şeydir, eksiğimiz yok mu? Hiçbir şey mükemmel değildir, mükemmeliyet Allah’a mahsustur. Önemli olan çabanın ortada olmasıdır ve bir şeylerin yapılmaya çalışılıyor olmasıdır.” dedi.

“Hepiniz madalyalı birer kardeşimizsiniz”

Bakan Çağatay Kılıç, oyunlar için farklı bir açılış töreni düzenleyeceklerini ifade ederek “Açılış törenini yeni stadyumumuzda yapıyoruz. Işık gösterisi ve havai fişek gösterileri olacak. Ülkemizde olabilecek çok büyük bir organizasyon. Mutlaka bazı eksikler olacaktır. Önemli olan göğsünüzde taşıdığınız ay yıldızı en iyi şekilde temsil etmek ve ülkenizin geleceği için sizin de elinizi taşın altına koymanızdır. Benim gözümde hepiniz madalyalı birer kardeşimizsiniz. Gerçekten çok önemli bir şey başardınız. İnşallah çok daha iyisini Samsun’da ortaya koyacaksınız, oyunlarda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Kılıç ve protokol üyeleri sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.