Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Rektör Bilgiç’i Ziyaret Etti
19 Nisan 2017, Çarşamba - 16:12
Güncelleme: 19 Nisan 2017, Çarşamba - 16:45

Eğitim alanında sürekli yenilikler için çalışan, akademik gelişim ve ilerlemeyi kendine misyon edinen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yurt dışı ağlarıyla da bu süreci canlı tutuyor. Bu çerçevede Ankara Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Azer Kasımzade de eşlik etti.

Ziyarette genel olarak eğitim faaliyetleri ve iki ülke ilişkileri konuşuldu. Müsteşar Nesibova, OMÜ’nün Türkiye’nin marka üniversitelerinden biri olduğunu, ayrıca çok farklı dil, din ve kültürden öğrencilere ev sahipliği yapmasıyla da özenilen bir konumda olduğunu dile getirdi. Görüşmede Rektör Bilgiç ve ekibine yönetim olarak başarı ve kolaylıklar dileyen Müsteşar Nesibova, Azerbaycan vatandaşı öğrencilere gösterilen ilgiden de duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuğuna nazik ziyareti ve güzel temennileri için şükranlarını sunan Rektör Bilgiç ise “tek millet iki devlet” şiarına sahip Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliği ve iletişimin bu tür ziyaretlerle daha da artacağına işaret ederek, Müsteşar Nesibova’nın OMÜ’den olumlu düşüncelerle ayrılacak olmasının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini vurguladı.

Ziyarette, günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.