Arkeoloji Topluluğu Antalya Gezisi Düzenledi
25 Nisan 2017, Salı - 09:22
Güncelleme: 26 Nisan 2017, Çarşamba - 08:14

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Arkeoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan OMÜ Arkeoloji Topluluğu, OMÜ Rektörlüğü’nün desteğiyle Antalya Gezisi düzenledi.

Yrd. Doç. Dr. Atila Türker’in bilimsel danışmanlığında ve Arş. Gör. Michael Deniz Yılmaz'ın refakatinde Sagalassos, Myra, Patara, Termessos, Perge, Side ve Aspendos antik kentlerini gezen öğrenciler, Antalya Arkeoloji Müzesi, Attalea Hadrianus Takı, Alanya Kalesi, Karain ve Damlataş Mağaraları'nı da gezdi.

OMÜ Arkeoloji Topluluğu üyesi 35 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen geziyle Arkeoloji Bölümü öğrencileri, derslerde öğrendikleri antik kentleri ve kültür varlıklarını yerinde görme fırsatı bularak bilgilerini pekiştirdi. Patara Kazısı Başkanlığı, Side Kazısı Başkanlığı ve Antalya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğünün samimi ve ilgili yaklaşımları ise gezinin eğitici yönüne katkı sağladı.