Alaçam MYO’da Posta Hizmetleri Laboratuvarı Kurulacak
21 Nisan 2017, Cuma - 11:45
Güncelleme: 23 Nisan 2017, Pazar - 00:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Alaçam MYO Müdürlüğü, öğrencilerini sektör temsilcileriyle bir araya getirmeye yönelik etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda PTT Samsun Başmüdürü Cemal Saraç, Alaçam Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti. Saraç, öğrencilere PTT’nin kariyer imkânlarını anlatarak okula posta hizmetleri laboratuvarının kazandırılması için her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Alaçam MYO Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek’in davetlisi olarak okul öğrencileri ile bir araya gelen Samsun PTT Başmüdürü Saraç, PTT’nin yapısı ve kariyer imkânları hakkında bilgi verdi. Ayrıca ziyaret kapsamında Alaçam MYO ve Samsun PTT Başmüdürlüğü arasındaki iş birliğinin güçlendirilerek sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Yeni mezunlara atama müjdesi

Posta Hizmetleri ve Lojistik Programları öğrencileri ile bir araya gelen Başmüdür Saraç, meslek hayatında edindiği tecrübeleri aktardı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Saraç, posta dağıtıcısı adaylarına yönelik mülakatlarda etkili olan unsurlara dikkat çekti. PTT’nin düzenli olarak dağıtıcı kadrolarına atama yaptığını hatırlatan Saraç, bu sene mezun olacak öğrencilere ikinci dönem alımların yapılacağı müjdesini verdi.

Posta hizmetleri laboratuvarı kurulacak

Alaçam MYO ve Samsun PTT Başmüdürlüğü arasındaki protokolün geliştirilmesinin de ele alındığı ziyarette, okulda posta hizmetleri laboratuvarı kurulması kararlaştırıldı. Laboratuvarın yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete girmesi için gerekli altyapı desteğini sağlayacaklarını ifade eden Saraç, PTT Eğitim Merkezi aracılığıyla da uygulama eğitimi desteği verebileceklerini söyledi. Saraç, öğrencilerin zorunlu stajlarına katkı sağlamayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.