8 Mart’ta Öğrenci Konseyinden Vefakâr Davranış
09 Mart 2018, Cuma - 00:52
Güncelleme: 09 Mart 2018, Cuma - 13:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ederek yaşlılarla bir araya geldi.

Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul öncülüğünde gerçekleşen ziyarete çok sayıda öğrenci eşlik etti. Ziyarette büyüklerinin ellerini öpüp hayır dualarını alan öğrenciler onlarla bir süre sohbet etti. Duygu dolu buluşmada ayrıca huzurevi sakinleri, gençlere hatıralarını anlatarak tecrübe ve birikimlerini paylaştılar.

“Kadınlar hayatımızın temeli ve baş tacımızdır”

Bu anlamlı ve değerli buluşmada Konsey Başkanı Muhsin Oğul hayatımızın temelinin kadınlar olduğunu vurgulayarak düşünce ve duygularını şöyle aktardı: “Kadın demek; hayata adım atmak, aile olmak, geleceğe yön vermek demektir. Tarihten bugüne hem yaşamış olduğumuz bu coğrafyada hem de inancımız gereği kadın daima baş tacı olmuştur. Varlığımız ve bayrağımız uğruna Malazgirt’ten en son yaşamış olduğumuz 15 Temmuz’daki ihanete kadar her zaman ata yadigârı vatan toprağı için canlarını siper ederek şehitlik mertebesine yükselen asil Türk kadınlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, sevgi ve minnetle anıyorum. Kadınlar her zaman baş tacımızdır. Bu vesileyle de tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

OMÜ’nün sosyal sorumluluk ve farkındalık vizyonu doğrultusunda hatırlamanın, vefalı olmanın ve sahiplenmenin güzel bir örneğini sergileyen Öğrenci Konseyi üyeleri huzurevindeki yaşlılara karanfiller vererek onlarla beraber pasta kestiler.