30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Kutladık
30 Ağustos 2017, Çarşamba - 13:08
Güncelleme: 30 Ağustos 2017, Çarşamba - 14:36

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü kutlamaları Atatürk Anıtı’nda başladı.

Kutlamalar kapsamında  Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Samsun Valisi Osman Kaymak, anıt şeref defterini imzaladı.

Anıt şeref defterini imzaladıktan sonra konuşan Samsun Valisi Kaymak, “Yüce milletimiz ve kahraman ordumuz, kutsal saydığı değerler uğrunda şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun yılmadan mücadelesini sürdürerek bu zaferi kazanmıştır. Toprakları işgal altında olan milletimize bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçemeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır.” dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından Valilikte tebrikat töreni düzenlendi. Yaşayan Atatürk Salonu'ndaki törende, Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tebrikleri kabul etti.

Tebrikat töreninin ardından ilk defa 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda açılan Panorama 1919 Müzesi gezildi. Son olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bayram töreni düzenlendi.

“Samsun'dan şahlanan Kurtuluş mücadelesi”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Bilgiç de 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle  yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin bağımsızlık ruhunu yansıtırcasına ifade ettiği 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir, İleri!' sözü, Büyük Taarruz’daki fedakârlık, cesaret ve iradenin âdeta en güçlü sembolik tezahürüdür. Bu vesile ile 30 Ağustos, Samsun’dan şahlanan kurtuluş mücadelesinin şahikasına eriştiği ve vatanına sahip çıkma konusundaki kararlılığın destansı boyutlara ulaştığı bir zaferin adıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos 1922’de tarih yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla yâd ediyor ve Zafer Bayramımızı kutluyorum.”

Haber ve Fotoğraflar : Gökhan Çetin