MENU

2017 Yılı Teknopark Olağan Genel Kurul Toplantısı
25 Şubat 2017, Cumartesi - 20:30
Güncelleme: 26 Şubat 2017, Pazar - 22:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yerleşkesi’nde bulunan Samsun Teknopark’ın (Samsun Teknoloji Geliştirme Bölgesi) 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı Teknopark Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıdan önce Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ile Teknopark’a gelen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi (OMÜ-TTO) Prof. Dr. Ömer Andaç ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Demircan’ın eşliğinde birimleri gezerek incelemelerde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Teknopark Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri ile paydaşların katıldığı toplantı; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Demircan ortaklara hitaben, “2008 yılında attığımız tohumlar 2010’da kurduğumuz şirketimiz ile fidan olmuştu ve nihayet 2014 Temmuz ayında ilk meyvelerini vermeye başladı. Samsun Teknopark olarak üstlendiğimiz misyon ile başlangıçtan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu, üniversite, sanayi ve sivil toplum iş birliğine örnek teşkil eden yapımızın yeni faaliyet döneminde de merkezimizin büyümesine ve etkinliğini daha da arttırmasına büyük katkı sağlayacağına inanmaktayım.” dedi.

Teknopark’tan üstün performans

Başkan Demircan her sene teknoparkların performanslarının; yaptığı AR-GE (Araştırma Geliştirme), kuluçka merkezleri kurma ve teknoloji transferi gibi faaliyetlerle değerlendirildiğine atıfta bulunarak Samsun Teknopark’ın şimdiye kadarki performansını şu sözlerle özetledi: “Samsun Teknopark 2016 yılında, 2015 endeks verilerine göre 40 puan alarak endekse dâhil olan 39 teknopark arasında 14’üncü ve 5 yıldan daha küçük yaşa sahip 14 erken aşama teknopark arasında da 3’üncü sırada yer alarak oldukça iyi bir performans sergilemiş ve bunun neticesinde ödüllendirilmiştir.”

“Zaman ve para heba edilmemeli”

Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise teknoparkların ülkelerin gelişmesinde çok ciddi bir role sahip olduğunu belirterek Samsun Teknopark’tan da kentin beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Rektör Bilgiç bu bağlamda Teknopark’ı çok önemsediklerini kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “İleride inşallah Teknopark’a daha çok zaman ayıracağımızı, bu konuda daha hassas davranacağımızı göreceksiniz. Üniversitelerin rolleri ve onlardan beklentiler değişti. Bizler de OMÜ olarak bu beklentilere cevap verebilmek için hem Samsun hem de ülkemiz adına faydaya dönüşebilecek çalışmaların içerisinde aktif bir şekilde yer almanın görevimiz olduğunun farkındayız. Dolayısıyla bütçemizi belli alanlara odaklaştırıp yoğunlaştıracağız. Bu anlamda yatırım yapacağımız, bütçe ayıracağımız proje ve faaliyetlerin özellikle yarara dönüşeceğini öngörmemiz gerekiyor. Bu minvalde herkesin aklına gelen ve merak ettiği bir kurum olarak faydanın göz önüne alınmadığı ve nihayetinde de zaman ve paranın heba edildiği işlerden kurtulmak ve aksine gerçekçi bir yolda yürümek istiyoruz.”

“Üçlü yapı ile daha büyük projelerin önü açılacak”

Rektör Bilgiç, ayrıca 500 bin liralık bir başlangıç projesi için TÜBİTAK’a başvurduklarına dikkat çekerek söz konusu projenin Teknoloji Transfer Ofisi’nin projelerini hayata geçirmek için bir nevi altyapı geliştirme projesi olacağını belirtti. Prof. Dr. Bilgiç üniversite, sanayi ve devletin desteğinde oluşacak bu üçlü yapı ile her seferinde daha büyük projelerin önünün açılacağını ve bu sürecin gerek bölgenin gerekse ülkenin rekabet edebilirlik gücüne katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Samsun Teknopark 2017 yılı Olağan Genel Kurulu’nda seçimli bir toplantı yapılarak oylamalarla yeni yönetim kurulu belirlendi. Toplantıda ilk olarak 2016 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Raporda yıl içerisinde Teknopark bünyesinde yürütülen projeler ve eğitimlerden bahsedildi. Sonrasında gündem maddelerine geçilip maddeler üyelerle istişare edilerek görüşüldü. Toplantı bilanço, gelir tablosu ve diğer finansal raporların okunması ve ibrasının ardından karşılıklı dilek ve temennilerin sunulması ile sona erdi.

Samsun Teknopark’ın 2017 yılı Yönetim Kurulu Üyeleri ismen daha sonra açıklanacak. Teknopark’ın yönetim kurulunu teşkil eden kurumlar şu şekilde:

1-Ondokuz Mayıs Üniversitesi
2-Anakent İmar İnşaat Ticaret Limited Şirketi
3-Samsun Ticaret ve Sanayi Odası
4-Samsun Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
5-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı
6-Ulusoy Un A.Ş
7-Adeka İlaç Sanayi A.Ş

Samsun Teknopark 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı’na şu kurumlar ve isimler katıldı:

1-Adeka İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş-Adem Gül
2-Samsun Anakent İmar İnşaat Ltd.Şti-Sefer Arlı
3-Çarşamba Ticaret Borsası-Eftal Yetimoğlu
4-Ceynak Lojistik A.Ş-Veda Kamsız
5-Bafra Ticaret Borsası Başkanlığı-Erdal Usta
6-Samsun Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı-Hasan Öztürk-Vali Yardımcısı
7-Terme Ticaret Borsası Başkanlığı-Ahmet Y. Kara
8-Sam-Sev Samsunspor Eğitim Vakfı-Ali İhsan Aka
9-Yılmaz Tarım Ürünleri A.Ş-Eftal Yetimoğlu
10-Samsiad Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği-Mehmet Mutlu
11-Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı-Mustafa Kemal Şahin
12-Samsun Ticaret Borsası Başkanlığı-Ahmet Ali Yazıcı
13-Ondokuz Mayıs Üniversitesi-Mehmet Kuran-Rektör Yardımcısı
14-Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı-Halil Kütük

X
Secure Login

This login is SSL protected