MENU

1600 Öğretmen Adayı Mezun Oldu
01 Haziran 2017, Perşembe - 14:01
Güncelleme: 12 Temmuz 2017, Çarşamba - 16:43
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi, 2016 - 2107 eğitim ve öğretim yılının mezunlarını, OMÜ Halı Saha'da düzenlenen mezuniyet töreniyle geleceğe uğurladı.

1600 öğrencinin mezun olma sevincini yaşadığı törene; Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, diğer fakülte dekanları, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Gamze Koca'nın, mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmayla başladı. Gamze Koca mezuniyetlerinin, ailelerin ve akademisyenlerin emeklerinin küçük bir karşılığı olduğunu belirterek, "Öğretmenlik onurunu asla çiğnetmeyeceğimize ve o kutsal bayrağı elimizden düşürmeyeceğimize söz veriyoruz." dedi.

"Öğretmen öğrenciyi hayata hazırlayan kişidir"

Öğretmeni; bilgisini, sevgisini, kısacası tüm birikimini öğrencilerine katarak onları hayata hazırlayan kişi olarak tanımlayan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut da "Yarının öğretmenleri olacak sizlere tavsiyem; devletimizin kurucusu, milletimizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ü rehber edinmeniz, onun 'Öğretmenler, yükselen yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözünü aklınızdan çıkarmamanızdır. Bu mesleğe adım atarken kendinize güvenin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." ifadelerini kullandı.

Çocuklarına verdikleri destekle, onların bugüne gelmelerini sağlayan ailelere de teşekkür eden Prof. Dr. Akbulut, "Bir teşekkür de bize bu imkânları sağlayan Rektörlüğümüze ve idari, akademik personelimize sunmak istiyorum. Onlarsız bu günlere gelemezdik." diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut son olarak, Şırnak'ta şehit düşen askerlerimizi yâd edip hepsine Allah'tan rahmet dileyerek konuşması sonlandırdı.

"En kutsal mesleklerden birini yapacaksınız"

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in Ankara'daki programı nedeniyle törene katılamadığını belirten Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz de "Rektörümüz, size selam ve saygılarını iletmemi istedi. Kendisi; aileleri, akademisyenlerimizi ve mezun öğrencilerimizi yürekten kutluyor." şeklinde konuştu.

Bir eğitim fakültesi mezunu olarak, bu fakültenin mezuniyetine katılmanın kendisini ayrıca heyecanlandırdığını kaydeden Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, "Aranızda benim de ders aldığım, üzerimde emeği olan akademisyenler var. Kendilerine ve öğrencilerimizi yetiştiren tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Geleceğin öğretmenleri olacak mezun öğrencilerin, ülkemizin eğitimine en iyi şekilde hizmet edeceğine olan inancını dile getiren Prof. Dr. Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: "En kutsal mesleklerden birini yapacaksınız. Hayatta her mesleğin misyonu var ama ben, her insanın da bir misyonu olduğuna inanıyorum. Size önerim, kendinize bir misyon ve vizyon oluşturun ve küçük şeylerden büyük mutluluklar çıkarın."

Mezun öğrencilerin, öğretmen olmak için gereken donanımı elde ettiklerini ama bunun yeterli olmayacağını belirten Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, öğrencilere kendilerini geliştirerek ülkelerine, ailelerine ve öğrencilerine faydalı bir öğretmen olmaları tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesinin dereceye giren öğrencileri açıklandı. Fakülte birinciliğini, aynı not ortalamasına sahip Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Gamze Koca ile Alman Dili Eğitimi Bölümü öğrencisi Esra Ekiz paylaştı. Üçüncü ise Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencisi Yasin İplik oldu.

Birincilere mezuniyet belgelerini ve ödüllerini Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz verirken, üçüncüye mezuniyet belgesi ve ödülünü Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut verdi.

Eğitim Fakültesinin mezuniyet töreni, öğretmen adaylarının keplerini fırlatmaları ile sona erdi.

Haber: Çiğdem ÜNALDI

Fotoğraflar: Gökhan ÇETİN, Sinan AKDOĞAN, Hüzeyin TEMİZ

X
Secure Login

This login is SSL protected