125 Diş Hekimi Mezun Oldu
07 Temmuz 2017, Cuma - 16:49
Güncelleme: 14 Temmuz 2017, Cuma - 17:36

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle 125 öğrencisini mezun etti.

Bu yıl 20.'si düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vedat Ceyhan ile Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, diğer fakülte dekanları, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Abdullah İlker, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

"Uzmanlığınızı mutlaka yapın"

Törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, diş hekimliği mesleğinin zor bir meslek olsa da keyifli olduğunu belirterek mezunlara uzmanlık yapmaları tavsiyesinde bulundu.

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinin hem fiziki donanım bakımından hem de akademisyenlerin niteliği bakımından çok iyi durumda olduğunu ifade eden Abdullah İlker yeni mezunlara, "Akademisyenlerinize, meslek örgütlerinize, meslektaşlarınıza ve Atatürk ilkelerine mutlaka sahip çıkın." dedi.

"Hayatınızın her safhasında dürüst olun"

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı da iyi ve başarılı bir insan olmanın yolunun dürüstlükten geçtiğinin altını çizerek, "Hayatınızın her safhasında hastalarınıza, mesleğinize ve meslektaşlarınıza karşı dürüst olun. Hayatın inişlerinde ve çıkışlarında kimi zaman dibe vursanız da dürüst bir insan olduğunuz takdirde yeniden zirveye çıkacağınızdan şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.

Yeni mezunların zor bir öğrenim dönemi geçirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Selim Arıcı "Bugün çalışmalarınızın karşılığını aldığınız güzel bir gün. Artık her birinizin kolunda burada aldığınız eğitim sayesinde sahip olduğunuz görünmeyen altın bilezikler var." diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı, verdikleri emek ve destekten dolayı hem ailelere hem de akademisyenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

"Dünyanın en muhteşem iş birliği"

Törene Rektör Vekili olarak katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan ise Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in sevgilerini ve hayırlı olsun dileğini salondakilere ileterek "Buraya gelirken dünya üzerinde kaç iş birliğinin sonucu, bu kadar güzel olabilir diye düşündüm. Çünkü çocukları için ortaya her şeyini koymuş ailelerin, bilgisini koymuş akademisyenlerin ve çok çalışan diş hekimlerinin iş birliğinin muhteşem bir sonucunu görüyoruz bugün." dedi.

"OMÜ ile bağınızı koparmayın"

Rektör Yardımcısı Vedat Ceyhan heyecanlarını yitirmeden hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye ettiği mezunlardan, OMÜ'yle bağlarını koparmamalarını ve Mezunlar Koordinatörlüğüne iletişim bilgilerini bırakmalarını da isteyerek "OMÜ'de okumak ve OMÜ mezunu olmak bir ayrıcalıktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Rahmi Gediş'e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, fakülte ikincisi Aylin Çalışkan'a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, fakülte üçüncüsü Gülizar Aksu'ya da Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Arıcı mezuniyet belgelerini ve ödüllerini takdim etti. Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Abdullah İlker ise Fakülte birinci, ikinci ve üçüncüsü öğrencilere rozet taktı.

Fakülte birincisi Rahmi Gediş, ayrıca Prof. Dr. Selim Arıcı ile birlikte mezuniyet kütüğüne ismini de çaktı.

Tüm mezunların akademisyenlerin elinden belgelerini ve ödüllerini almalarının sonrasında mezunlara, Dekan Prof. Dr. Selim Arıcı'nın öncülüğünde "Diş Hekimliği Andı" okutuldu.

Bir mezuniyet ritüeli olan keplerin havaya atılmasıyla tören sona erdi.

Haber: Çiğdem ÜNALDI

Fotoğraflar: Sena ŞAHİN, Medine ŞAHİN