Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanından Rektör Bilgiç’e Ziyaret
17 Ağustos 2016, Çarşamba - 16:30
Güncelleme: 22 Ağustos 2016, Pazartesi - 08:29

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç’e Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Umarım yeni bir sinerji oluşur

Ziyarete,  Samsun Valisi İbrahim Şahin’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı ve yakın çalışma arkadaşları da eşlik etti. Ziyarette konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’i tebrik ederek “Allah hayırlı etsin. İncelik gösterdiniz. Biz gelmeden siz gelmiştiniz. Ekibinizle beraber gerçekten çok kutsal, bir o kadar sorumluluğu ağır bir görev yüklendiniz. Muvaffak olacağınızdan zerre kadar şüphemiz yok. Sizlerle beraber inşallah Üniversite, Valilik, sivil kurumlar, belediyelerle yeni bir iş birliği açılır, yeni bir sinerji oluşur. Samsun’un kalkınması, daha iyi bir noktaya taşınması, şehir-üniversite bütünleşmesi konusunda el birliği ile güzel faaliyetler sürdürürüz. Ayrıca çok ciddi beklentiler var; gerek bizlerin gerek siyasi otoritenin gerekse Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizin. Onun için sıkça bir araya gelmeyi arzuluyoruz.” temennisinde bulundu.

Birbirimize ihtiyacımız var

Rektör Sait Bilgiç de Valilik, Büyükşehir Belediyesi, bölge belediyeler ve diğer kurumlarla iş birliği içerisinde aynı yolda yürüyebilmenin çok katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti. Bilgiç ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü durumun herkes gibi kendilerinin de üstüne çok önemli bir sorumluluk yüklediğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz bu zor günlerde özgür yaşamak, demokratik sistem içerisinde kalabilmek, vatan topraklarında millet olarak varlığımızı sürdürebilmek, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyabilmek için üzerimize düşeni yapacağız. Bu şartlar devletin de sizin üzerinizde çatı olarak bu bütünlüğü muhafaza edecek güç ve kuvvette kalmasını sağlamakla mümkün. Devletin içine çöreklenen, onun için kemiren, yok etmeye çalışanlara hangi mevkide olursa olsun hiçbir Türk vatandaşı rıza göstermez. Bizler de etrafımıza duvarlar örerek dışarda olup bitenlere ‘bize ne, bizim bunlarla ilgimiz yok’ diyecek konumda değiliz. Çünkü bizlerin varlığı bu ülkenin varlığına bağlı. 50 bin öğrencimiz var ve bunların her biri bizden çok şey bekliyor. İnşallah bu zor günlerin, devletimiz ve milletimizle beraber hep birlikte üstesinden geleceğiz. Birbirimize ihtiyacımız var ve bu anlamda bütün çalışanlarımız ve öğretim üyelerimizin motivasyonlarını daha da arttırarak bu işe hevesle koşmalarını temin etmeye çalışacağız. Hep birlikte aynı şehrin içerisinde bu birlikteliği daha sıcak bir ilişkiye dönüştürerek sürdürmeyi amaçlıyoruz.”

Yılmaz: Kentler kurumların oluşturduğu büyük bir orkestradır

Rektör Sait Bilgiç’e hayırlı olsun dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da kurumları kendi içinde küçük birer orkestraya benzeterek ortaya çıkacak harmoninin kalitesinin, o orkestradaki müzisyenlerin her birinin performansıyla ilgili olduğunu dile getirdi. Başkan Yılmaz aynı zamanda kentlerin de kurumların oluşturduğu büyük bir orkestra olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Buna ben hep özen göstermişimdir. Sayın Valim zaten bu orkestranın belirleyicisi ve temel mihenk taşı olarak bunu en güzel şekilde koordine eder. Biz şimdi bu orkestrayı Üniversitemiz ve diğer kurumlarımızla beraber daha güzel bir ürün ortaya koyacak bir hâle getireceğiz. Bunun hepimizin katkısına ihtiyacı var ve her birimiz kendi katkımızı ortaya koyacağız."