Prof. Dr. Sait Bilgiç Görevine Başladı
15 Ağustos 2016, Pazartesi - 16:40
Güncelleme: 26 Eylül 2016, Pazartesi - 22:49

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, törenle görevi Prof. Dr. Hüseyin Akan’dan devraldı.

Rektörlük makamında düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ilk olarak ne kadar önemli bir görevi devraldığının bilincinde olduğunu söyledi.

“OMÜ Samsun için çok önemli bir kurumdur”

Rektör Prof. Dr. Bilgiç, “Ben omuzlarıma önemli ve değerli bir yük aldığımın farkındayım. Ve biliyorum ki burada sadece Rektörün duruşuyla, çalışmasıyla bir başarı yakalamak mümkün değil. Bu üniversitenin bütün çalışanları bu işe canı gönülden heyecanla sarılmadıkça belirli bir noktaya varılamaz. OMÜ Samsun için çok önemli bir kurumdur. Bu emaneti hakkıyla koruyacağımı bilmenizi isterim. Bu iş sadece hevesle değil, büyük bir sorumlulukla yapılacak bir iştir. Şundan emin olun ki bütün kararlarım ve bütün adımlarım bu kurumun, kurum çalışanlarının ve Samsun’un lehine olacaktır. İyi ve dinamik bir ekip kurarak iyi bir şeyler yapacağımızın ümidini taşıyorum.” dedi.

“Samsun’un beklentilerini karşılayacak açılımları yapmaya çalışacağız.”

Samsunlulara da seslenen Rektör Bilgiç, “İnansınlar ki kendini bu işi hakkıyla yerine getirmeye adayan bir rektörleri olacaktır. Üniversitenin Samsun için ne kadar önemli olduğunu bilen bir ekiple karşı karşıya olduklarını göreceklerdir. Samsun’un beklentilerini karşılayacak açılımları yapmaya çalışacağız. Elbette ki, üniversitemiz sadece Samsun’a hizmet eden bir kurum da değildir. 50 bin öğrencisi ve 6 bin personeli ile çok büyük bir yapıdır. Bu kurumdan tabii ki Samsunluların da hatta ülkemizin de beklentileri büyüktür. Bunu karşılamak ve bu büyüklüğün hakkını vermek boynumuzun borcudur. Sanayisiyle, endüstrisiyle, halkıyla onların beklentileriyle kucaklaşan, onların sorunlarına çare üreten bir kurum haline gelmeye çalışacağımızdan da emin olabilirler. Üniversitemizin geleceği, Samsun’un ve ülkemizin menfaatleri ne gerektiriyorsa hepsini yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Sıkıntılı ve badireler atlatılan böyle bir dönemde kendisine gösterilen teveccühe teşekkür eden Prof. Dr. Bilgiç, “Yükseköğretim Kurulu’nun bana güvenleri ve elbette ki sayın Cumhurbaşkanımızın bu kadar yoğun ve önemli programları arasında çok ince eleklerden geçirerek yaptığı tercihle ortaya koyduğu takdir başımızın üzerindedir.” dedi.

“Hainler Hariç”

Hiçbir insanının zarar görmesini istemediklerini ifade eden Prof. Dr. Sait Bilgiç,  “Devletin yıllarca masraf ettiği, zaman harcadığı insanların bir çırpıda kenara itilmesinden asla gönlümüz razı olmaz. Ama bir milletin varlığını sürdürebilmesi, vatan dediği bir toprağa sahip olması, kanlarıyla sulanmış bir toprağa sahip olması ve o topraklar üzerinde dalgalanan milyonlarca şehidin kanını temsil eden istikbal ve istiklalimizin temsilcisi olan bayrağımızın dalgalanması için hainlerin fırsat bulamayacağı şekilde birbirimize sıkı sıkı sarılmamız gerekir. Bu değerleri taşıyabilmek, ancak içimizdeki hainlerin varlığına son vermek ve onlara fırsat vermemekle mümkündür. Biz bugün sadece bunları dilemekten ibaret bir konumda değiliz. Devletin bu güveni taşıyarak bize teslim ettiği bu kurumda da hainler varsa bunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapacağımıza emin olun.” dedi.

Rektör Sait Bilgiç, “15 Temmuz’dan bugüne kadar yaşadığımız olaylar bizi son derece üzmüştür. 15 Temmuz’da yapılan bu hain girişimin arkasında FETO terör örgütünün yer aldığı devletimiz tarafından açıkça ortaya konmuştur. Bu örgütün içinde yer alanlara, bu örgüte şu veya bu şekilde destek veriyor olanlara, bizim asla ve asla buna müsaade etmemiz, müsamaha göstermemiz mümkün değildir. Bugün FETO’dur, PKK’dır; yarın başka bir adla karşımıza çıkabilir. Biz beyni hür, özgür bir biçimde bu vatana samimiyetle, inançla bağlı insanların hak ve hukuklarını sonuna kadar koruyacağız. Hiçbir fikir ayrılığı, onların haklılıklarının korunmasının önünde engel olmayacaktır. Herkes emin olsun, sadece hainler hariç. Ben bugüne kadar aldığım hiç bir görevde 'yapıyormuş' gibi davranmadım. Ne gerekiyorsa onu yaptım. Bugün için de ne gerekiyorsa onu yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Üniversitemiz daha da iyi noktalara gelecektir”

İki dönem Rektörlüğü ardından görevi devreden Prof. Dr. Hüseyin Akan da  “Devlet kurumlarında devamlılık esastır. Ben de yeni rektörümüze ve ekibine başarılar diliyorum. Umuyorum ve temenni ediyorum ki üniversitemiz daha da iyi noktalara gelecektir. Bundan sonra bu emanet onların omuzlarındadır. Kolay gelsin diyor ve başarılar diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Akan, konuşmasının ardından yeni Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’e çiçek takdim etti.