Sudanlı Doktor Adayları Staj için Samsun’da
12 Ağustos 2016, Cuma - 14:25
Güncelleme: 12 Ağustos 2016, Cuma - 16:20

Sudanlı Doktor Adayları Staj için Samsun’daSudanlı 32 tıp fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi, 4 Ağustos'ta yaz stajlarını yapmak için Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi'ne geldi. Sudanlı öğrenciler; kardiyoloji, acil tıp, kadın hastalıkları ve doğum, iç hastalıkları, plastik cerrahi branşlarında yaz stajlarını yaptı. Öğrenciler stajları sırasında güncel tıbbi bilgiler edinerek, gelişmiş cerrahi ameliyat tekniklerini izleme fırsatı buldu. Bir hafta boyunca çeşitli bölümlerde staj yapan öğrenciler, OMÜ Tıp Fakültesi'nde yapılan törenle sertifikalarını aldı.

Türkiye ve Samsun’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Sudanlı doktor adayları,  Tıp alanında Türkiye’nin çok ileri bir seviyede olduğunu gözlemlediklerini belirtti. Öğrenciler, Türkiye’nin tıp alanında bu gelişmişlik seviyesini, bilgi ve tecrübe paylaşımı yolu ile Afrika ülkelerine aktarılmasının çok faydalı olacağını düşündüklerini dile getirdi. Öğrenciler, Türk insanın çok iyi ve yardımsever olduğunu, çok güzel izlenimler ile ülkelerine döndüklerini vurguladı. Türkiye'den çok etkilenen Sudanlı öğrenciler, uzmanlıklarını yapmak için tekrar gelmek istediklerini ifade etti.

Türkiye Güvenli Bir Ülke

15 Temmuz darbe girişimini televizyondan takip ettiklerini belirten Sudanlı öğrenciler, bu açıdan önceleri endişe ettiklerini fakat geldiklerinde Türkiye'nin ne kadar güvenli bir ülke olduğunu bizzat gördüklerini söyledi.

Mohamed: "Çok açık bir şekilde görüyoruz ki Türkiye çok güvenli bir ülke"

İzlenimlerini aktaran Bashir Mohamed, "Türkiye'deki darbe girişimini Sudan medyasından takip ettik fakat biz Türkiye’ye gelmekten vazgeçmedik. Geldiğimizde ise Türkiye’nin çok güvenli bir ülke olduğunu gördük. Çok açık bir şekilde görüyoruz ki Türkiye çok güvenli bir ülke. Burada insanların yaklaşımı çok iyi. Türkiye’de gözlemlediğimiz tıp alanında ki gelişmeler çok ileri düzeyde, okul bittikten sonra buraya tekrar gelmek istiyorum" dedi.

Abdelgadir: "Bir bayan olarak Türkiye'ye gelmekten hiç çekinmedim"

Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Eilaf El-Taveb Abdalla Abdelgadir, "Burası mükemmel bir ülke. Bir bayan olarak Türkiye'ye gelmekten hiç çekinmedim. Türkiye çok güvenli bir ülke. Uzmanlığımı burada yapmak için elimden geleni yapacağım. Buradan öğrendiğim bilgilerle ülkemdeki tıbbın gelişmesine katkı sunmak istiyorum" diye konuştu.

Sudanlı Doktor Adayları Stajlarını Tamamladı

Staj sonunda düzenlenen sertifika töreninde; OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, stajını tamamlayan öğrencileri tebrik ederek Sudanlı öğrencileri tekrar OMÜ'de görmek istediklerini belirtti. OMÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Başoğlu ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramiz Çolak, Sudanlı öğrencilere belgelerini takdim ettiler.