OMÜÇEM’den Çocuklara İngilizce ve Karikatür Kursu
01 Temmuz 2016, Cuma - 18:48
Güncelleme: 11 Temmuz 2016, Pazartesi - 08:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜÇEM) tarafından 20 Haziran ve 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Aktif İngilizce 1” ve “Karikatür Öğreniyorum” kursları Sertifika Töreni OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü Sanat Galerisinde yapıldı.

Sertifika Töreni’ne OMÜÇEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Gelen, Sanat Galerisi Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda Karikatür Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, karikatürist Tülay Kumkar Malkoç, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sertifika Töreni başlangıcında öğrenciler ve aileler adına söz alan öğrenci ve veliler duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Törende konuşan Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, Karikatür Topluluğu olarak çocukların boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal kişiliklerini geliştirebilmek ve aynı zamanda mizah duygularına katkı sağlayabilmek için burada olduklarını söyledi. Yazar, öğrencilerle empati kurmak adına öğretim elemanları olarak kendi eserlerine de yer verdiklerini belirtti.

Tarık Yazar’dan sonra söz alan OMÜÇEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Gelen ise OMÜÇEM olarak güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade ederek çocukları, mevcut programların dışına çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Müdür İsmail Gelen “Beceri ve Sanat Programları”, “Bilim Modülleri”, “Geziler” ve “Yaz ve Kış Okulları” olmak üzere 4 kategoride eğitim verdiklerini kaydederek şu ifadeleri kullandı: “OMÜÇEM, Milli Eğitim Bakanlığına iyi bir eğitimin örneğini sunma çabası içerisinde olan, 21. Yüzyılın eğitiminin nasıl olacağını gösteren yapıya sahip bir merkez. Bizler bu anlamda eğitimlerimizi gerçek yaşamla iç içe verme ve çocuklarımızın öğrendiklerini uygulayabilecekleri ortamları sunma amacıyla çaba gösteriyoruz.”

Konuşmaların ardından öğrencilere sertifikaları; İsmail Gelen, Tarık Yazar ve aileleri tarafından verildi ve sonrasında sergide yer alan çalışmalar ailelerin beğenisine sunuldu.

50’ye yakın karikatürün görücüye çıktığı sergide orta ve lise seviyesindeki öğrencilerin yanı sıra onlarla bu doğrultuda empati kurmak isteyen öğretim elemanları ile karikatürist Tülay Kumkar Malkoç ve Güzel Sanatlar Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Yusuf Akpınar’ın eserleri yer alıyor.