Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni
01 Temmuz 2016, Cuma - 16:27
Güncelleme: 01 Temmuz 2016, Cuma - 16:47

Tıp Fakültesi 2015- 2016 Eğitim ve Öğretim Mezuniyet Töreni yapıldı.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Salonu’nda gerçekleşen, 38. Dönem Mezunlarının diploma aldığı  törende 182 öğrenci mezun oldu. Törene; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sevilhan Mennan ve Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Oğuz Uzun, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törenin ilk konuşmasını okul birincisi Hilal Özdemir yaptı. Konuşmasında zorlu eğitim sürecinden bazı pasajlar aktaran Özdemir, eğitim aldıkları hocalarına teşekkür etti ve dönem arkadaşlarına başlayacakları meslek hayatlarında başarılar diledi

Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Uzun ise “Hekimler erdemli insanlardır. Doğruluk ve çalışkanlık ayrılmaz parçalarıdır. Ben size ileride mesleğinizi icra ederken kendinize güvenmenizi, hastalarınızı can kulağıyla dinlemenizi ve eğitiminizde çok önemli olan kendinizi geliştirme yetinizi unutmamanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaplan mezun öğrencilere seslendi Kaplan, “Sevgili öğrenciler zorlu bir eğitim sürecinden geçerek bu noktaya geldiniz sizleri kutluyorum. Bu sayede Dünyanın en eski mesleklerinden olan hekimlik mesleğini elde ettiniz. Bu meslek sürekli öğrenme gerektiren bir meslektir. Size ilk tavsiyem hastalarınızın yerine kendinizi koymanız yani empati kurmanız ikincisi ise mesleğinize ve kendinize saygı duymanızdır Mesleğinizi icra ederken etik değerlere sahip çıkınız. Unutmayınız ki Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden mezun olmak bir ayrıcalıktır” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Akan ise sağlık işinin bir ekip işi olduğunun altını çizdi. “Bizim işimiz toplumun ve bireyin sağlığını devam ettirme ve var olan hastalıkları ortadan kaldırmaktır. Bu hizmet sadece hekimin değil hemşiresiyle, labarantıyla, teknisyeniyle, hasta bakıcısıyla, eczacısıyla bir ekibin işidir Dolayısıyla biz aynı işi hep birlikte yapıyoruz O yüzden birbirimizi sevmek ve saygı göstermek zorundayız.

Aynı zamanda son 20-30 yıldır tetkik imkanlarının artması, görüntüleme cihazlarının yoğun kullanımı doktorları daha az görünür kılsa da ve bazen teknisyen gibi algılanmalarına neden olsa da özellikle hasta tedavisinde doktor hasta ilişkisinin kopmaz bir önemi vardır. Gerçek tedavinin insana bağlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Rektörün ardından kısa bir konuşma yapan Vali Sahin, “Önemli bir fakülteden mezun oldunuz. Samsun şehri için OMÜ bir değer. OMÜ içinde Tıp Fakültesi ise ayrı bir değer. Siz bu fakülteyi daha ileriye çekmek için ciddi bir çaba içinde olmalısınız. Yeni mezunlarımızı ve ailelerini kutluyorum. Ülke ve dünya insanına hizmet edeceğinizi bilerek hepinizi canı yürektenkucaklıyorum“ ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından okul birincisi Hilal Özdemir diploma ve plaketini Vali Şahin’in elinden aldı ve yaş kütüğüne ismini çaktı. Okul ikincisi Esra Karaman diploma ve plaketini Rektör Prof. Dr. Akan’dan, okul üçüncüsü Fatma Özge Gözübüyük ise Dekan Prof. Dr. Kaplan’ dan aldı. Ayrıca İlk üçe giren öğrencilere Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Uzun tarafından hediyeleri takdim edildi.

İlk üç dereceyi paylaşan öğrencilerin ardından 179 öğrenci de teker teker diplomalarını aldılar ve ardından toplu olarak meslek yemini ettiler. Mezuniyet töreni öğrencilerin toplu olarak kep fırlatmasıyla sona erdi.