Girişimciler Tecrübelerini Paylaştı
30 Haziran 2016, Perşembe - 16:43
Güncelleme: 11 Temmuz 2016, Pazartesi - 15:27

Ondokuz Mayıs Üniversitesi TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Programınca desteklenen “Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi” isimli proje kapsamında Akademik Girişimcilik Sertifika Programı düzenlendi. Ziraat Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen Programda girişimciler tecrübelerini paylaştı.

Proje Yürütücüsü Yardımcısı ve Eğitim Koordinatörü Dr. Murat Emir, açılış konuşmasında; akademisyenlere yönelik Türkiye’de ve Samsun’da ilk kez yürütülen Akademik Girişimcilik Sertifika Programını, son modül olan tecrübe paylaşımı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Dr. Emir, Akademik Girişimcilik Sertifika Programı’nın 60 saatlik sekiz farklı modülden oluşup beş farklı eğitmen tarafından eğiticilerin eğitiminin verildiğini kaydederek sertifika programının bu tarz bir uygulamaya sahip olması ile de bir ilki ve yeniliği bünyesinde taşıdığını dile getirdi.

Akademisyenlerin girişimcilik konusunda yeterlilik düzeylerinin artmış olmasının başta OMÜ’ye, şehre ve ülkeye önemli katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Koordinatör Emir, Programa 23 farklı bölümden 30 akademisyenin katıldığını söyledi.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Kürşat Demiryürek de Projenin başlangıcından gelinen noktaya kadarki süreç hakkında bilgiler sunarak iki dönemde 250’ye yakın lisans öğrencisini sertifikalandırdıklarını vurguladı.

Programın ilk konuşmacısı Doğuş Yayınları sahibi İdris Deniz yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “On iki yıl öğretmenlik yaptıktan sonra özel sektöre atıldım ve Türkçe Öğretmeni olmama rağmen mobilya sektöründe bir ustadan daha teknik bilgi ve donanıma sahibim. Ayrıca Samsun’da kurulan firmamız İstanbul’daki satış ofisi ile hızla büyüyerek yerelden şu an çok sayıda ülkeye ihracat yapan bir işletme haline geldi.”

Dr. Ersin Yılmaz ise “Sağlık ve Eğitim Sektöründe Büyüyen Bir Girişimci” konu başlığı ile bir girişimcide olması gereken özellikleri sunduğu konuşmasında, başarısında çalışanları ile kurduğu bağın önemini belirtti. Yılmaz konuşmasında “Ekibinizde en az bir hırslı bayan olmalı.” tespiti ile katılımcıların dikkatini çekti. Dr. Yılmaz bunun yanında bir girişimcinin muhasebe bilgi altyapısına ve muhasebe kontrolüne vakıf olması tavsiyesinde bulundu.

Programın son konuşmacısı Samsun iş dünyasının duayen ismi Köksal Ersayın ise “İş Dünyasının Üniversiteden Beklentileri” konulu konuşmasında ülke ekonomik yapısı ile gelişmiş ülke ekonomik yapısına dikkatleri çekti. Yurtdışında üniversitelerin iş ve sanayi dünyasına yön verdiğini, bilgi teknolojilerinin ülkeleri daha ileriye taşıdığını ve bilgi teknolojisi işletmelerinin ülke ihracat rakamlarına ulaşan ciroları ile konunun önemini vurguladı.

Program; konuşmacılara plaket, akademisyenlere sertifikalarının verilmesi ile son buldu.