Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni
23 Haziran 2016, Perşembe - 14:05
Güncelleme: 24 Haziran 2016, Cuma - 16:01

Diş Hekimliği Fakültesi 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

19. Dönem mezunlarının töreninde açılış konuşmasını Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker yaptı.İlker, ”Mezuniyet heyecanınızı 41 yıllık diş hekimi olarak çok iyi anlıyorum. Çok şanslısınız çünkü ülkemizde yetmişi aşkın diş hekimliği fakültesi içinden siz OMÜ’ den mezun oldunuz. Ben bu fakültenin ilk kurulduğu yılları bilen biri olarak eğitim, öğretim ve fiziki anlamda ne kadar geliştiğini görebiliyorum. Yeni yerleşim alanınıza geçmek üzere olduğunuzu da biliyorum ve bu konuda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.
Sevgili öğrenciler artık mesleğe atılmak üzeresiniz Size tavsiyem gelişen bilimi ve teknolojiyi yakından takip etmenizdir. Siz çok köklü bir üniversiteden mezun oldunuz. Bunun güvenini taşıyarak kendinizi sürekli geliştirin ve yenileyin”
dedi.

Dekan Prof. Dr. Hikmet Aydemir ise yaptığı konuşmada fakültenin kısa bir özgeçmişini paylaştı. Prof. Dr. Aydemir, “Fakültemiz 1993 yılında şu anda mevcut bulunduğu alanda kurulmuştur İlk kuruluşunda bir kurucu dekan, bir doçent, üç yardımcı doçent ve 14 araştırma görevlisi ile eğitim hayatına başlamıştır. 23 yıl sonra şu an gururla söyleyebiliriz ki Türkiye’de profesör düzeyinde beşinci sırada, doçent düzeyinde birinci sırada, yardımcı doçent düzeyinde ise dokuzuncu sırada eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bu bir gururdur. 23 yıl içinde yarım asrı geçmiş fakültelerin çok ötesinde bir kadro ile bu hizmetleri yürütmektedir. Öğrencilerimiz de böyle bir kadrodan eğitim almaktan gurur duymaktadır” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, “Sağlık Bilimleri içerisinde Tıp Fakültesinden sonra en uzun öğretim sürecini alan Diş Hekimliği, bilgi kadar aynı zamanda bir sanatın icra edildiği ve bu değerin ortaya konulduğu bir bilim dalıdır. Sadece bilmek yetmiyor, uygulamak ve bu uygulamayı güzel olarak yapmak gerekiyor. Bu gün bu mezuniyette öğrencilerimizin bu yeteneği elde ettiğinin kanıtıdır ellerine verdiğimiz diplomalar. Bu bir gurur aynı zamanda hocalarımız ve öğrencilerimiz için de bir onurdur. Tek değişmeyen şey hayatınız boyunca sürecek olan eğitimdir. Ne kadar çok eğitim görürseniz kendinizi o kadar farklı noktalarda göreceksiniz” ifadesini kullandı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Sevilhan Mennan öğrencilere seslenirken şanslarının bol olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Kübra Yılmaz diplomasını Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Fakülte ikincisi Sümeyra Acar diplomasını Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Fakülte üçüncüsü ise diplomasını Prof. Dr. Hikmet Aydemir’in elinden aldı.

Fakülte birincisi Kübra Yılmaz Yaş Kütüğüne plaketini Dekan Prof. Aydemir ile birlikte çaktı.107 öğrencinin diplomalarını teker teker almalarının ardından yemin töreni gerçekleşti ve öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladılar.