Beyin ve Sinir Cerrahları OMÜ'de Toplandı
20 Haziran 2016, Pazartesi - 09:53
Güncelleme: 20 Haziran 2016, Pazartesi - 09:57

Uluslararası katılımlı "1. Karadeniz Beyin Cerrahisi Günleri Toplantısı", Ondokuz Mayıs Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen toplantı, Tıp Fakültesi Pembe Salonda yapıldı. Toplantıya; yurt dışı ve Türkiye'nin değişik üniversitelerinden ve çevre hastanelerden 40 beyin ve sinir cerrahi uzmanı katıldı.

Kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, "Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında kaliteli beyin cerrahları yetiştirilebilmesi için eğitimin öncelikli amaç olması gerekmektedir. Bunun için uluslararası ilişkiler önem kazanmaktadır. Bu toplantı da bu ilişkilerin güçlendirilmesi için bir adım ve bir örnek olacaktır." diye konuştu.

Japonya Fukui Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümü'nden Profesör Ken-İchhiro Kikuta ve Ryuhei Kitai, beyin anevrizmalarında by-pass, moya moya hastalığı, ventriküler tümörlerde endoskopik tedavi gibi uzmanlık alanında deneyimlerini paylaştı, yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Toplantı, ameliyatların videoları üzerinden yapılan tartışmalar ve soru cevap kısmının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.