Ziraat Fakültesi Mezuniyet Töreni
15 Haziran 2016, Çarşamba - 16:32
Güncelleme: 20 Haziran 2016, Pazartesi - 10:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi, Kurupelit Kampüsü halı sahada yapılan törenle 125 öğrencisini mezun etti.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Dekan Vekili Doç. Dr. Tekin Kara, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri, akademisyenler ve aileler katıldı.

Tören, fakülte birincisi Ayşegül Gedik'in konuşmasıyla başladı. Gedik, "Ziraat mühendisi olmak için çıktığımız bu yolda bizi yetiştiren değerli hocalarıma ve verdikleri emek için aileme teşekkür ediyorum." dedi.

Genç Mühendisler, Yolunuz Açık Olsun

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt'un görevi nedeniyle törene katılamadığını bildiren Fakülte Dekan Vekili Tekin Kara, Dekan Kurt'un mezun öğrencileri can-ı gönülden kutladığını söyledi. Mezun öğrencilere, bitişi olmayan bir meslek seçtiklerini hatırlatan Tekin Kara, "Günümüzde mevcut tarım alanlarından çok fazla ürün almak gerekiyor. Bunun için gereken bilgi ve eğitimin alındığı yer ise Ziraat Fakülteleri. Siz, öğrenciliğiniz süresince buradan aldığınız bu bilgi ve eğitimle kendinize sağlam bir temel oluşturdunuz. Size bu temeli kazandıran öğrenim elemanlarına, idari personele ve ailelerinize teşekkür ediyorum." diye konuştu. Tekin sözlerini "Koltuğa değil toprağa bağımlı çalışan özgür bireyler olun. Genç mühendisler, yolunuz açık olsun." temennisiyle bitirdi.

Bugün Ziraat Fakültesinin Hasat Günü

Bu sene 41. yılını kutlayan OMÜ'nün, köklü ve saygın bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan, Ziraat Fakültesinin üniversite içindeki yerinin ön sırada olduğunun altını çizdi. Kendini Ziraat Fakültesi Ailesinin bir ferdi olarak tanımlayan Mennan, "Bugün Ziraat Fakültesinin hasat günü. Aileleri, akademisyenlerimizi ve genç ziraatçileri tebrik ediyorum. Doğruluk altın bileziğiniz olsun. Yolunuz açık, şansınız bol olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Ziraat Fakültesi birincisi Ayşegül Gedik, ikincisi Elif Öztürk ve üçüncüsü Sevgi Serttaş'a üniversitemiz adına Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan tarafından ödül takdim edildi. Mennan'nın yanı sıra Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun da dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Mezuniyet Belgelerini alan öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla tören sona erdi.