İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezuniyet Töreni
15 Haziran 2016, Çarşamba - 09:52
Güncelleme: 20 Haziran 2016, Pazartesi - 16:13

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2015-2016 Eğitim – Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Kurupelit Kampüsündeki halı sahada yapılan törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebül Muhsin Doğan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İşletme, İktisad, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden toplam 360 öğrencinin mezun olduğu törenin açılış konuşmasını Fakülte birincisi Gökşin Vural yaptı. Fakültenin İşletme Bölümünden mezun olan Vural yaptığı konuşmada “Bugün burada insani ve toplumsal sorumlulukların, etik değerlerin bilincinde olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Özgüveni yüksek, araştıran, öğrenen, öncü ve girişimci bireyler olarak yetişmemizi sağlayan değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Genç mezunlar olarak durmadan ve yılmadan çalışmaya evam edeceğiz.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Doğan ise,”Bugün mezunlarımızın gurur ve sevinçlerine ortak olmak için buradayız. Onları öğrencilerimiz olarak son kez kucaklayıp meslektaşlarımız olarak uğurlayacağız. Mezunlarımızı büyük özverilerle yetiştiren ve destekleyen ailelerini de kutlamak istiyorum. Öğrencilerimize son bir hatırlatma yapmak istiyorum. Çağımız bilgi ve bilişim çağıdır. Bilgi çok hızlı değişmekte ve dev boyutta artmaktadır. Dolayısıyla bu bilgi değişikliklerini iyi izlemelisiniz. Sürekli okuyarak kendinizi yenilemelisiniz. Çalışma hayatında göstereceğiniz her türlü başarı OMÜ’yü yüceltecek bizleri de mutlu edecektir” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gümüş öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında, “Bugünkü mezuniyet töreninde ulusal ve evrensel değerleri kucaklayan, insani ve toplumsal sorumluluğun bilincinde,  sosyal gelişmelere açık, bağımsız düşünebilen, özgüveni yüksek elemanlar yetiştirmiş olmanın sevincini birlikte yaşıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel sektörde görev alırken, kaynakları etkin kullanan, üretken, toplumsal değerlere saygılı, sürekli değişen koşullara uyum sağlayabilen, yeni projeler üreterek ülkemizin kalkınmasına pozitif katkı veren kişiler olmanız ümidi ile sizleri uğurluyor hepinizi gönülden kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Fakülte birincisi Gökşin Vural şeref kütüğüne yıldız çaktı, plaket ve başarı belgesini de Dekan Prof. Dr. Doğan’ın elinden aldı.

Fakülte ikincisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Ahsen Ebru Karadayı’ya ise plaket ve başarı belgesini Rektör Vekili Prof. Dr. Gümüş verdi. Yine Fakülte üçüncüsü İşletme Bölümü öğrencisi İrem Nur Demirer de plaket ve başarı belgesini Doç. Dr. Ahmet Mutlu’nun elinden aldı.

Ardından Fakültenin bölüm birincileri İşletme Bölümü birincisi Gökşin Vural, İktisad Bölümü birincisi Ömer Biçer ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi birincisi Ahsen Ebru Karadayı da plaketlerini öğretim üyelerinin elinden aldılar.

Son olarak tüm mezun öğrenciler tek tek başarı belgelerini alırken, sevinçlerini kep atma ritüeliyle taçlandırdılar.