Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni
10 Haziran 2016, Cuma - 15:27
Güncelleme: 16 Haziran 2016, Perşembe - 11:19

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı.

“Anestezi, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, İlk ve Acil Yardım, Ağız ve Diş Sağlığı, Diyaliz, Optisyenlik, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Yaşlı Bakım “ Programlarından 500’ün üstünde öğrenci mezun oldu.

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Salonu’nda gerçekleşen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Özen Kulakaç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Özen Kulakaç yaptı. Kulakaç,” Meslekler toplumun var olan gereksinimini karşılamak üzere ortaya çıkarlar. Sağlık Teknikerlerinin var olma nedenleri bu toplumun sağlık sisteminin onlara duyduğu gereksinimdir Meslek Yüksekokulları ülkemiz ve toplum sağlığının gelişimi için stratejik öneme sahiptir. Toplumun sağlık gereksinimlerini karşılamak üzere yetiştirilen teknikerlerin tamamı “nitelikli iş gücü” dür. Ara değil ana elemandır Zorlu bir eğitim programını başarıyla tamamladınız. Bu tören sizin topluma, bir anlamda insanlığa hizmet vermek üzere hazır olduğunuzu ilan ettiğiniz bir geçiş törenidir. Bundan sonraki yaşantınızda hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş ise konuşmasında mezun öğrencilere ve ailelerine seslendi. Gümüş, öğrencilere, “ Mesleğinizi uygularken çok özenli ve sabırlı olmanızı ve kendinizi sürekli geliştirmenizi öneriyorum. Herkes için geçerli olan şudur; değer gören bireyler başkalarına da değer veririler. Yüreğinizdeki iyiliği hiç kaybetmeyin derken ailelere de, “ Şundan emin olun ki OMÜ insani değerlere saygılı, mesleki bilgisi tam, sorumluluk alan, üretken, kendini yenileyen, topluma hizmeti gaye edinmiş sağlık elemanları yetiştirdi. Onların yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde elbette en büyük pay sizindir. Sizleri kutluyorum.” dedi

Yuüsekokul birincisi Anestezi Programı mezunu Seyhan Ateş’de kısa bir konuşma yaptı. Ardından Seyhan Ateş başarı belg.esini ve plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gümüş’ün elinden aldı. Okul ikincisi Seda Çiftçi başarı belgesini Yüksekokul müdürü Prof. Dr. Kulakaç’dan alırken okul üçüncüsü Ayşe Korkmaz ise plaket ve başarı belgesini Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemer’in elinden aldı.

Tüm bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerinin teker teker başarı belgelerini ve plaketlerini almalarının ardından tüm mezun öğrenciler başarı belgelerini aldılar ve bu güzel günü keplerini havaya atarak sonlandırdılar.