Havza, Kavak ve Vezirköprü’de Mezunlar Diplomalarını Aldı
06 Haziran 2016, Pazartesi - 16:27
Güncelleme: 08 Haziran 2016, Çarşamba - 09:06

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde mezuniyet heyecanı, 3 Haziran Cuma günü Havza, Kavak ve Vezirköprü’de devam etti.

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu 2016 Mezunları

Mezuniyet heyecanı Vezirköprü’de… Vezirköprü Meslek Yüksekokulunun 325 mezun törenle başarı belgelerini aldı, kepleri havalara fırlattı.

Bu yıl 10. mezununu veren Meslek Yüksekokulunun bahçesinde yapılan törene Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, davetliler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gonca Özdemir Tarı, “10. Mezuniyet törenimizin haklı gururunu yaşıyoruz. Okulumuzun bu aşamaya gelmesinde Rektörümüze ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Siz öğrencilerimizi de kutluyor gururla uğurluyoruz” dedi.

Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Sizinle aynı sevinç ve heyecanı yaşıyorum. Yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Şansınız ve bahtınız açık olsun.” diyerek öğrencileri kutladı.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da “En keyifli meslek öğrenciliktir. Sizin için hayatın gelişme dönemi yani zorlu kısmı başlıyor. Yükünüz gittikçe artacak. Her başarınız sizi daha çok güçlendirecek. Emeği geçen her kurum ve kuruluşa teşekkür ediyorum. Huzurlu, sağlıklı, başarılı bir ömür diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Halil Acar, ikincisi Musa Yıldırım ve üçüncüsü Ayhan Emre ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri verilmesinin ardından tören keplerin havaya atılması ile son buldu.

Havza Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Havza’da mezuniyet coşkusu… Her geçen yıl büyüyen ve gelişen Havza Meslek Yüksekokulu, 21. dönem  mezunlarını uğurladı.

Okul bahçesinde düzenlenen ve 350 öğrencinin mezun olduğu törene, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Kaymakamı Alper Tanrı Sever, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Garnizon Komutanı Murat Özdemir, davetliler,  akademisyenler, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Açılış konuşmasında Havza Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Tural, “Yetişmiş ara eleman eksiğini gidermek için kurulan okulumuzun mezuniyet sevincini yaşıyoruz. Bugün alacağınız diplomanız yeni başlangıçlarınızın anahtarı olacaktır. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Öğrencilerimi kutlarım.” İfadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Öğrencilerimizi iş hayatına hazırlayan hocalarımızı kutluyorum. Ayrıca aileleri de kutluyorum. Geçmiş olsun. Hepiniz birer meslek sahibi oldunuz. İşinizi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Sürekli okuyarak kendinizi geliştirin. Sizlere başarılı sağlıklı ve huzur dolu bir hayat diliyorum.” dedi.

Son olarak konuşan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise “Gençlerimiz geleceğimiz sizlere emanet. Hayatınıza siz şekil ve yön vereceksiniz. Sizleri yetiştiren hocalarınıza çok teşekkür ediyorum. Tebrik ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından ilk üç dereceye giren Merve Malkoç, Münevver Köksal, Nurcan Ergun’e başarı belgeleri ve hediyeleri verildi. Tören keplerin havaya atılması ile son buldu.

Kavak Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Bu yıl 19. dönem mezunlarını törenle iş hayatına uğurladı.

230 mezunun kep attığı Kavak Meslek Yüksekokulu mezuniyet törenine Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, davetliler öğrenciler ile aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Birinci, “3 yıldır yeni binamızdayız. 300 bin liralık laboratuvar yatırımı yaptık. Laboratuvarlar pratiğe aktarabilmemiz için çok önemli. Hepiniz tebrik eder başarılar dilerim” dedi.
Kaymakam Mevlüt Şekerci, görevi süresinca ilçede öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek mezunlara “ideallerinizin peşinden koşun” tavsiyesinde bulundu ve bundan sonraki hayatınızda başarılar diledi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “Kavak Meslek Yüksek Okulunun göreve başladığımda çok dar ve küçük bir binası vardı. Şu anda yeni ve güzel bir binaya kavuştu. Sizler istihdam açısından zengin olan bölümleri bitirdiniz. İş hayatınızda mutlaka işinizi iyi yapın ve öğrenmeye devam edin. Sizlere başarılarla dolu sağlıklı ve huzurlu bir hayat dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından ilk üç dereceye giren Adem Yalman, Enes Zengin, Solmaz Doğan’a öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.