İlahiyat Fakültesinde Mezuniyet Sevinci
06 Haziran 2016, Pazartesi - 15:16
Güncelleme: 10 Haziran 2016, Cuma - 15:34

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunları yapılan törenle uğurlandı. Salonda mezunlar arasında yer alan uluslararası öğrenciler de dikkat çekti.

OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda İlahiyat Fakültesinden 233, Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünden ise 514 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı. Mezuniyet törenine bazı öğrencilerin çocuklarıyla gelmesi gözlerden kaçmadı.

Törende söz alan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Kurt felsefe, psikoloji, tarih, edebiyat gibi birçok disiplinle temas kurarak eğitim verdiklerine dikkat çekerek “Fakültemiz öğrencilerimizin gittikleri her yerde bu milleti birbiriyle kucaklaştırmak, geçmişten geleceğe taşımak, bu milletin medeniyet dinamiklerini ortaya çıkarmak, küllerinden yeniden dirilen bu milleti bir daha şahlandırmak için vesile olacak önemli bir unsur olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda mezunlarımızdan ömür boyu gayret göstermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan ise bugünlere gelinmesinde ailelerin büyük özverilere katlandıklarını belirterek öncelikle onlara teşekkürlerini sundu. Sevilhan Mennan konuşmasında “Zamanın ne kadar çabuk geçtiğinin göstergelerinden biri de şu anki mezuniyet törenimizdeki öğrencilerimiz. Hocalarınız ve aileleriniz bugüne tanık oldukları için onlar da sizler kadar sevinç içinde ve mutlular. Mezuniyetiniz hayırlı, şansınız ve nasibiniz bol, yolunuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası İlahiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünden birincilikle mezun olan öğrencilere hediyeleri Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan tarafından verildi. Ardından 1, 2 ve 3. olan öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümünden üçüncülük ile mezun olan Fazilet Ceylan’a hediyesini babası Hüseyin Ceylan takdim etti.

Mezuniyet töreni, öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle devam ederken tören sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini doyasıya yaşadı.