Hukuk Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu
06 Haziran 2016, Pazartesi - 00:00
Güncelleme: 06 Haziran 2016, Pazartesi - 09:03

Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi’ni bitiren üçüncü dönem öğrencileri düzenlenen törende mezuniyet belgelerini aldı. Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi’nde yer alan Hukuk  Fakültesi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, dekanlar, öğretim görevlileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, düzenledikleri çok sayıda konferans, eğitim ve seminerlerle verilen eğitimi zenginleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Tiftik,  fakültede kurulan çeşitli öğrenci topluluklarının hukuk misyonu kazanmalarına yönelik mesleki ve sosyal faaliyetleri uygulamaya koyduklarını, öğrencilerin güncel hukuk meselelerine ve hukuk mesleğine duydukları ilginin ivmesini artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, “Adalet bilincine sahip, mesleki bilgileri sağlam, kazandığı bilgi ve becerileri uygulamaya yansıtabilen, sorumluluğu üstlenen hukukçular olarak sizleri hayata uğurlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gençlerin yetişmesinde elbette, sadece derslerin değil, bunun dışındaki faaliyetlerin de etkisi olmuştur. Üniversitemiz ve bu kampüsümüzde sürekli olarak sempozyum ve etkinlikler düzenlenmiştir. Rektörümüz Hüseyin Akan’ın öncülüğünde öğrenci sayımız büyük bir gelişme gösterdi. Öğrenci sayımız yüzde 134 artış göstermiştir. 22 bin 356 olan öğrenci sayısı bugün 52 bin 500’e kadar yükseliş göstermiştir” şeklinde konuştu.

Dönem birincisi Ünzile Kazel’in konuşmasının ardından okulun başarılı öğrencileri için ödül takdimine geçildi. Ödül takdiminin ardından mezun olan öğrencilerin diploma töreni gerçekleştirildi. 117 öğrenciye başarı belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler hep birlikte fakülte binası önünde kep fırlatarak, mezuniyet sevincini yaşadı.