2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni
16 Ekim 2020, Cuma - 12:43
Güncelleme: 21 Ekim 2020, Çarşamba - 12:23

“2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Törende Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal da hazır bulundu.

Toplu akademik yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, Büyükelçiler, bütün üniversite rektörleri ile YÖK 100/2000 Doktora Projesi’nde eğitim gören öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Orkestrası tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Yükseköğretim” başlıklı Türk Yükseköğretimi’nin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın birer konuşma gerçekleştirdiği açılış töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen “YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

Detaylı bilgi için: https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/2020-2021-akademik-yili-acilis-toreni-gerceklestirildi.aspx