Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tüm Üniversite Öğrencilerine Kapılarını Açtı
16 Ekim 2020, Cuma - 09:06
Güncelleme: 12 Şubat 2021, Cuma - 10:48

Üniversiteler ile iş birliğine giden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Samsun ve ilçelerinde bulunan üç kampüsünde bilgisayar laboratuvarı, internet altyapısı ve kütüphane hizmetini tüm üniversite öğrencilerine açtı. Üniversitelerarası iş birliğiyle başka kentlerde yaşayan OMÜ öğrencileri de bulundukları şehirdeki üniversitelerin sağlayacağı imkânlarından faydalanma olanağına kavuştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında  yüz yüze eğitimin yapılamadığı şu günlerde uzaktan eğitim (online) olanaklarına ulaşmakta zorluk çeken  kendi öğrencileri başta olmak üzere tüm üniversite öğrencilerine fiziki ve teknolojik olanaklarından faydalandırıyor. Samsun ve ilçelerinde yaşayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, farklı üniversitelerde eğitimlerine devam eden ve internet altyapısı, yeterli teknik imkânları bulunmayan öğrencilerin uzaktan eğitime kesintisiz katılabilmelerini sağlamak için Kurupelit Kampüsünde Merkez Kütüphane, Bafra ilçesinde Turizm Fakültesi ve Çarşamba ilçesinde Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu bilgisayar laboratuvarı, Covid-19 pandemi kuralları uygulanarak kapasitesi oranında tüm üniversite öğrencilerinin kullanımına sunuldu.
OMÜ öğrencileri bulundukları şehirde üniversitelerin imkânlarına erişebilecek.

Tüm üniversite öğrencilerine imkânlarını kullandıran OMÜ, öğrencileri için diğer üniversitelerle de iş birliğine gitti. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), geçen dönemin sonunda “Dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere yönelik çözümlerin üretilmesi kapsamında diğer üniversitelerle iş birlikleri yapılması” önerisi bağlamında OMÜ de ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelerle iletişime geçerek öğrencilerine teknolojik ve dijital imkânların kullandırılması, bu konuda gerekli kolaylığın sağlanması için girişimlerde bulundu. Ayrıca bu yönde gelen taleplere de olumlu yanıt verdi.

Sağlanan bu imkânla farklı illerde yaşayan OMÜ öğrencileri bulundukları şehirlerdeki üniversitelerin sunduğu bu fırsat ve olanaklarına erişebilecek.

Merkez Kütüphane çalışma saatleri ve Covid-19 salgını sürecinde uyulması gereken kurallara kütüphane.omu.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

İŞ BİRLİĞİ YAPACAK ÜNİVERSİTELER LİSTESİ (Liste yeni katılanlarla birlikte güncellenmektedir)