Rektör Ünal Karadeniz Engelliler Federasyonunu Ağırladı
14 Ekim 2020, Çarşamba - 20:25
Güncelleme: 15 Ekim 2020, Perşembe - 22:18

Göreve geldiğinden bu zamana kapılarını kentin tüm bileşenlerine açmaya özen gösteren Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, görüşmelerini Karadeniz Engelliler Federasyonu (KEF) Başkanı Selman Saruhan ve beraberindeki başkan yardımcıları ile sürdürdü.

Rektör Ünal tarafından Rektörlük makamında konuk edilen KEF Başkanı Saruhan ve kendisine eşlik eden heyet; Federasyonun sosyal ve kültürel faaliyetleri, projeleri, talep ve önerilerini Rektör Ünal ile paylaştı.

OMÜ’nün ‘engelsiz üniversite’ olma yolunda katettiği aşamalarla dikkat çeken üniversitelerden biri olduğuna işaret eden Rektör Ünal da dezavantajlı vatandaşların topluma entegre olmalarında kurum ve kuruluşlardan toplumun her kesimine önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Rektör Ünal engellilere yönelik bu sorumluluğu özümsemenin insani bir yükümlülük olduğunu dile getirdi.

Ziyarette Federasyon Başkanı Saruhan, konukseverliği ve samimiyetinden ötürü Rektör Ünal’a şükranlarını sunarken günün hatırası olarak kanvas baskılı Türk bayrağını hediye etti.