Terme ve Yeşilyurt MYO'da Mezuniyet
03 Haziran 2016, Cuma - 09:04
Güncelleme: 07 Haziran 2016, Salı - 15:51

Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2016 mezuniyet törenleri 2 Haziran 2016 günü başladı. İlk günün mezuniyet törenleri önce 10.30'da Adalet Meslek Yüksekokulu, 11.30'da Çarşamba Ticaret Borsası MYO, 13.30'da Terme ve 15.30'da Yeşilyurt Demir Çelik MYO'da yapıldı.

Terme Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni

14. Mezunlarını veren Terme MYO’dan 120 öğrenci mezun oldu.

Terme Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda yapılan törene Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme MYO Müdürü Prof. Dr. Ergin Öztürk, Terme eski belediye başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, öğretim üyeleri, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Terme MYO Müdürü Prof. Dr. Ergin Öztürk, “Sevgili öğrenciler bu mutlu gününüzde ailelerinizle birlikte mezuniyet töreninde beraberiz. Eğitiminizin sonuna gelmiş olabilirsiniz ancak eğitim hayat boyu devam edecek. Sizlere başarılar diliyorum.” dedi. Terme Kaymakamı İlyas Gün ise tüm öğrencileri kutlayarak bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Terme MYO Müdürü Prof. Dr. Ergin Öztürk Terme eski belediye başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu’na katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından ilk üç dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve başarı belgeleri verildi.

• 1. Elif Yağcı
  • 2.  Duygu Nilgün Çamyar
  • 3. Melek Keskin

Tören keplerin havaya fırlatılması ile son buldu.

Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi  (OMÜ) Yeşilyurt Demirçelik Meslek Yüksekokulu, 5. Dönem öğrencilerini mezun etti. Yüksekokulun bahçesinde düzenlenen törende mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Törene ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (ORKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt, Yeşilyurt Demirçelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Özbey, KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

Tören, dönem birincisi Gamze Gökduman'ın konuşmasıyla başladı. Gökduman'nın ardından  okul müdürü Mustafa Özbey konuşma yaptı. Özbey okulun, organize sanayi bölgesinde yer alması sebebiyle sanayiciyle sürekli diyalog ve işbirliği içinde olduğunu belirterek bu durumu, üniversite - sanayi işbirliğinin en iyi örneklerinden biri olarak nitelendirdi. Yenilenebilir enerji, güneş enerjisi gibi birçok örnek projeleri olduğunu söyleyen Özbey, ayrıca TEKNOPARK'la beraber yürüttükleri projelerinin de olduğunu vurguladı.

ORKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise, "Piyasada iyi yetişmiş personel olarak yer almanız çok önemli. İstihdamın gelişmesini, sanayi yatırımların artmasını istiyoruz. Okulunuza ajansımızın verdiği destekten dolayı mutluluk duyuyorum." dedi.

Törende konuşan Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, öğrencilerin ailelerinin ve akademisyenlerin verdikleri emekleri ziyan etmeyeceklerine olan güvenini dile getirerek, mezunlara insanlığa yaralı bireyler olmalarını öğütledi.

Aynı zamanda Yeşilyurt Demirçelik Meslek Yüksekokulu'nun bağışçısı olan Cemal Yeşilyurt, mezun öğrencilere, "Siz hem usta,hem mühendis hem de tahsillisiniz. Teknolojide öne çıkarak eğitimin ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulunun farkını bize gösterin." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, okul birincisi Gamze Gökduman'a, ikincisi Çağrı Yılmaz'a ve üçüncüsü Tayfur Bektaş'a mezuniyet belgeleriyle birlikte ödül takdim edildi.

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler mezuniyet coşkusunu tören sonunda keplerini fırlatarak ve dans ederek gösterdiler.