Resim-İş'ten Geleneksel Yıl Sonu Sergisi
02 Haziran 2016, Perşembe - 13:24
Güncelleme: 03 Haziran 2016, Cuma - 10:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Geleneksel Yıl Sonu Sergisi” açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatseverlerin beğenisine sunulan karma sergide; dördüncü sınıf öğrencilerinin ve ayrıca öğrencilere destek amaçlı öğretim elemanlarının sanatsal ve tasarıma dair yaklaşık 650 çalışması yer alıyor.

Açılışa; Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Soylu Koyuncu, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağatay İnam Karahan, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Eren, Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açılış öncesi çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül alan öğrencilere teşekkür belgeleri verilerek öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte açılış pastası kesildi.

Sergide yaptığı konuşmada Prof. Dr. Sevgi Soylu Koyuncu dört yıl boyunca öğrencilere uygulamalı olarak aktardıkları bilgilerin örneklerini paylaşarak gerek alttan gelen öğrencilere bir kaynak teşkil etmeyi gerekse serginin nasıl açılacağını göstermeyi amaçladıklarını söyledi. Koyuncu bu doğrultuda “Geçlerimizin aileleri de burada ve dolayısıyla ebeveynler de çocuklarının nasıl bir eğitim aldıkları ve ne gibi çalışmalara imza attıklarına tanık oluyorlar. Gelecekte de mezunlarımızın çok iyi öğrenciler yetiştirmelerini umuyorum.” ifadelerini kullandı.

Güzel Sanatlar Fakültesindeki Geleneksel Yıl Sonu Sergisi 1-10 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek.