Öğrencimiz Abdul Rashıd Ebediyete Uğurlandı
28 Mayıs 2016, Cumartesi - 14:07
Güncelleme: 28 Mayıs 2016, Cumartesi - 17:55

Önceki gün (27 Mayıs 2016)  Ayvacık Suat Uğurlu Baraj Gölünde boğularak hayatını kaybeden Üniversitemizin uluslararası öğrencilerinden Tanzanya uyruklu Abdul Rashıd Kassım Mfınanga ebediyete uğurlandı. Merhum öğrencimiz için 28 Mayıs 2016 Cumartesi  günü önce Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde cenaze töreni düzenlendi. Ardında ikindi namazını mütakip OMÜ Camii'nde kılınan cenaze namazı kılındı. Namazın ardından genç öğrencimizin naaşı ülkesi Tanzanya'ya gönderilmek üzere omuzlarda cenaze arabasına taşındı.

Cenaze törenine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan, Kredi Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Merhum öğrencimizin cenazesini yine ülkemizde okuyan üniversite öğrencisi kuzeni Akili Munga teslim aldı.

Üniversitemizin uluslararası öğrencilerinden olan Tanzanya uyruklu Abdul Rashıd Kassım Mfınanga, OMÜ Türkçe Öğretimi Uyguluma ve Araştırma Merkezinde hazırlık sınıfını tamamlayarak gelecek dönem İlahiyat Fakültesinde öğretimine devam edecekti. Abdul Rashıd, diğer uluslararası öğrencilerle birlikte hazırlık sınıfı tamamlayarak sertifikasını almaya hak kazanmıştı.

Genç yaşta aramızdan ayrılarak bizleri üzüntüye boğan merhum öğrencimiz Abdul Rashıd Kassım Meinanga’ya Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.