Bafra MYO’dan Organik Temizlik Atölyesi
26 Mayıs 2016, Perşembe - 13:18
Güncelleme: 26 Mayıs 2016, Perşembe - 13:32

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü tarafından hazırlanan “Organik Temizlik Atölyesi” standı Bafra Gençlik Merkezi önünde açıldı.

Bafra MYO Öğretim Görevlisi Eda Budak, Organik Temizlik Atölyesi standında; el yapımı, doğa dostu bitkisel böcek kovucuları ile kelebek larvaları, beyazsinek ve yaprak bitkilerine karşı kaçırıcı doğal ilaçların sergilendiğini söyledi.

Tamamen doğa dostu ve el yapımı
Yüksekokul Organik Tarım Bölümü öğrencisi Gülcan Yüksel, “Turizm dersinde ekolojik temizlik ürünleri ürettik. Bunlar evimizde bulunan temizlik ürünlerinin zehirsiz hâli. Evimizde nasıl zehirsiz temizlik yaparız diye düşünüp bunun için kendimiz el yapımı ürünlerimizi hazırladık. Bulaşık deterjanı, makine deterjanı, sıvı el sabunu, oda parfümü, yüzey temizleyici gibi ürünleri elde ettik. Ayrıca doğa dostu el yapımı böcek ilaçları geliştirdik. Bunlar kaçırıcı, yumurta koyma engelleyici, beslenme engelleyici ve öldürücü etkiye sahip. Hamam böcekleri, larvalar ve kelebekler için her çeşit öldürücü etkiye sahip ilaçlarımızı ürettik.” şeklinde konuştu.

Üniversite ve kampüsü halk ile buluşturmak istiyoruz
“Biz Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak Bafra’da halk ile üniversiteyi ve kampüsü buluşturmak istiyoruz.” diyen Bafra MYO Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan ise bu doğrultuda Ekolojik Temizlik Atölyesini halk ile buluşturduklarını vurguladı.

Müdür Ayan, “Evlerimizi kirletmeden tamamen ekolojik ve doğal kaynaklı materyallerden temizlik malzemesi nasıl yapabiliriz diye 6 ay boyunca derslerimizde buna çalıştık. Aynı zamanda bahçelerimizdeki ürünleri kimyasal zehirlere maruz bırakmadan onlar için ekolojik kovucuları nasıl oluşturabiliriz konusuna odaklandık.” ifadelerini kullandı.

Çok güzel ürünlerin ortaya çıktığını söyleyen Ayan, “Şimdi biz bu ürünlerimizi Bafra halkıyla buluşturduk. Amacımız, Bafralılara kendi evlerini kirletmeden temizleyebileceklerini, bahçelerini zehirlemeden koruyabileceklerini göstermek. Bunu da Ekolojik Temizlik Atölyesi ile başarabiliriz. İlk standımızı Bafra Gençlik Merkezi önünde açtık. Desteklerinden dolayı Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Hatipoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.