Bilgi Güvenliği ve Enerji Yönetim Sistemleri Eğitimleri Tamamlandı
29 Temmuz 2020, Çarşamba - 17:29
Güncelleme: 30 Temmuz 2020, Perşembe - 12:00

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ), 27 Temmuz’da başlayan “TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemleri” ve “TS EN ISO /IES 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri” çalışan eğitimleri sona erdi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda eş zamanlı verilen eğitimlerin sonunda eğitimcilere “Fidan Sertifikası” sunuldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Enerji Yönetim Sistemleri” ve “Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri” sertifikası alabilmek için başvurduğu Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzmanlarının verdiği 3 günlük eğitimler tamamlandı.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri anlatıldı

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonundaki ilk eğitimde “TS EN ISO /IES 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri” eğitiminde bilgi teknolojisi, güvenlik teknikleri, bilgi güvenliği yönetim sistemleri, gereksinimler ve standartlar konularında bilgiler çalışanlara aktarıldı.

Eğitim Ankara’dan gelen Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Uzmanı Ali Kemal Eyüpoğlu tarafından verildi. Üç günlük eğitim sonunda (TSE) Uzmanı Ali Kemal Eyüpoğlu’na teşekkür edilerek adına kampüse dikilen fidanın sertifikasını Kalite Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Kemal Özcan sundu.

Enerji Yönetim Sistemleri eğitimi de başarıyla tamamlandı

Diğer tarafta OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde verilen “TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemleri” eğitiminde; TSE Uzmanı Tuncay Çimen enerjinin önemi, enerji yönetim sistemleri, standardın maddeleri konuları hakkında üç gün boyunca çalışanları bilgilendirdi.

Resmi olarak bu belgeyi alan Türkiye’de ilk devlet kurumu olmanın hedeflendiği eğitimlerin sonunda TSE Uzmanı Tuncay Çimen’e adına düzenlenen Fidan Sertifikasını Kalite Kurulu Üyesi ve Diş Hekimliği  Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nilüfer Özkan takdim ederek kendisine teşekkür etti.

Kalite eğitimleri  25-27 Ağustos 2020 tarihlerinde de “TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri” ile devam edecek.