Doğanın Sesi Topluluğundan Örnek Davranış
25 Mayıs 2016, Çarşamba - 11:37
Güncelleme: 25 Mayıs 2016, Çarşamba - 11:37

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Doğanın Sesi Topluluğu öğrencileri okulun çevre düzenlemesine yardımcı olmak için gönüllü olarak toprak taşıdı. Gönüllü olarak çalışan öğrencilere Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Gonca Özdemir Tarı ile öğretim görevlileri de destek verdi.

Topluluk üyesi öğrenciler boş zamanlarında okulun güzelleşmesine katkıda bulunurken sergiledikleri örnek davranışla herkesin takdirini kazandı. Doğanın Sesi Topluluğu çevre düzenlemelerine yardımcı olmalarındaki amaçlarının; yaşadıkları yerleri daha güzel hâle getirmek olduğunu belirttiler. Topluluk üyesi öğrenciler küreklerle çalışırken yorulduklarını ancak yaşadıklarının tatlı bir yorgunluk olduğunu ifade ederek, okullarını güzelleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.

Mobilya ve Dekorasyon Bölümü hocaları ve öğrencileri de bu örnek davranışa destek olduklarını belirterek, "Okulumuzun güzelleşmesi için yapılan bu faaliyette biz de Mobilya ve Dekorasyon Bölümü olarak atölyemizde bahçe çiti ve ahşap saksı gibi ürünleri tasarlayıp üreterek okulun güzelleşmesine katkıda bulunmak istedik.” şeklinde konuştular. Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencileri sonrasında atölyelerde yaptıkları bahçe çitlerini ve ahşap saksıları okulun çevresine yerleştirdi.

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Gonca Özdemir Tarı da öğrencileri tebrik ederek, şunları kaydetti:  "Meslek yüksekokulları öğrencilere sadece teknik bilginin ve meslekî becerilerin kazandırıldığı yerler değil, aynı zamanda toplumsal fayda, psikolojik iyilik gibi sosyal becerilerin kazandırıldığı yerlerdir. Çünkü öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında sosyal yaşamın içine karışacaklar ve burada edindikleri deneyimler belki bir fırsatla karşılarına çıkacak, dolayısıyla da bu deneyimleri hayatlarının belli dönemlerinde kullanacaklardır diye düşünüyorum. Bu sebeple öğrencilerimin sosyal sorumluluk içeren gönüllülük esasına dayalı bu tarz faaliyetlerini gönülden destekliyorum." dedi.