OMÜ ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’de yerini aldı
10 Temmuz 2020, Cuma - 09:18
Güncelleme: 10 Temmuz 2020, Cuma - 09:18

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını,  eğitim alanı da dâhil olmak üzere hayata dair her alanı derinden etkiledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ülkemizdeki yükseköğretim sistemini bu salgınının olumsuz ve yıkıcı etkilerinden koruyabilmek amacıyla pek çok yeni uygulamayı hayata geçirdi.

Bu uygulamalardan biri olan ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’ye Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) de katılacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan sanal fuar, 20-22 Temmuz 2020 tarihlerinde küresel ölçekte düzenlenecek.

Sanal fuar, Türk diplomatik temsilciliklerinin bulunduğu 142 ülkede dikkatleri Türk yükseköğretimine çekmeyi, yükseköğrenim çağındaki gençleri sanal ortamda üniversitelerle buluşturmayı, uzaktan öğrenme ve öğretim de dâhil yükseköğretimde sunulacak imkânlarla ilgili bilgilendirmeyi hedefliyor. Küresel ölçekte düzenlenecek ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’, www.virtualfair-yok.gov.tr  web adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Sanal fuarda yer alması amacıyla çekilen videoda OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, ülkemizde eğitim görmek isteyen gençleri selamlayarak üniversitede eğitim almaya davet etti. Rektör Bilgiç, yayınladığı video mesajda “Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak 51 bin öğrencimiz içerisinde 109 farklı ülkeden 5 bin 100 yabancı öğrencimize de eğitim vermekten gururluyuz. Samsun gibi güzel bir şehirde deniz ve ormanlar arasında yer alan bu güzel kampüste sizleri de deneyimli hocalarımızdan eğitim almaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Her yıl düzenli olarak yapılması planlanan sanal fuarda, üniversitelere ait standların yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans gibi Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlara ait standlar da yer alacak.

Kayıt ve detaylı bilgi için alttaki linklere tıklayabilirsiniz;