Uluslararası Öğrencilerden Münazara Performansı
23 Mayıs 2016, Pazartesi - 18:25
Güncelleme: 24 Mayıs 2016, Salı - 13:45

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi “İlk İnsanlar mı Yoksa Günümüz İnsanları mı Mutlu?” başlıklı uluslararası öğrenci münazarası düzenledi.

Üniversite bünyesinde ilk kez düzenlenen münazaraya; Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yakup Poyraz, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Saraç, OMÜ Türkçe Yönetim Kurulu üyesi Yrd. Doç. Salih Demirbilek, Yrd. Doç. Dr. Cafer Özdemir, öğretim üyeleri, okutmanlar ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi Fehmi Yıldız Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin hazırlayıcısı Okutman Dr. Kadir Yalınkılıç böyle bir etkinliğin ilk defa yapıldığına dikkat çekerek “Bu münazaranın ilk defa yapılıyor olması bu etkinliği daha da anlamlı hâle getiriyor. Aslında gerçekleştireceğimiz bugünkü etkinlikte belki de Üniversitemize bir öneride de bulunmuş oluyoruz. Bildiğim kadarıyla bir münazara kulübümüz yok. Dolayısıyla bu faaliyetimiz bir münazara kulübünün oluşmasına bir vesile olabilir. Hatta bu topluluğun içerisinde yabancı öğrencilerimizin de var olabileceğine dair bir öneri de bu etkinlik vasıtasıyla sunulmuş olur diye tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Jüri Heyetinin Salih Demirbilek, Cafer Özdemir ve Ömer Saraç’tan oluştuğu münazarada; uluslararası öğrencilerden kurulu 4’er kişilik A ve B grupları konu hakkındaki düşünce ve iddialarını 7’şer dakikalık bir sürede savundular. Münazarayı izleyen yerli ve yabancı öğrenciler de zaman zaman alkışlarla taraf oldukları grubu desteklediler.

Münazara sonunda Jüri Heyetinin değerlendirme ölçütleri doğrultusunda münazara galiplerine hediyeler takdim edildi.