Mezunlar Buluştu, Hatıralar Canlandı
23 Mayıs 2016, Pazartesi - 10:51
Güncelleme: 09 Ekim 2019, Çarşamba - 15:22

41 yıldan bu yana her yıl farklı alanlarda verdiği binlerce mezunu ile Türkiye’nin yarınlarını inşa eden köklü üniversitelerden Ondokuz Mayıs Üniversitesi, mezunlarıyla bir araya geldi.

Mezunlar Koordinatörlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Mezunlar Günü Buluşması”, OMTEL Otel Marina Salonunda gerçekleşti. Buluşmaya; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Eren, öğretim üyeleri, OMÜ’den mezun olan Patika müzik grubu solisti Tolga Köseoğlu, grup üyeleri, OMÜ Öğrenci Konseyi Başkanları, OMÜ Öğrenci Toplulukları Üyeleri ve mezunlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, mezunların bir araya gelmesinin kurumsal olarak Üniversite adına önemli ve faydalı olduğunu dile getirerek “Bu buluşmaları; Üniversitemize manevi anlamda katkı sağlaması, toplumda, iş dünyasında ve diğer farklı alanlarda pozisyon kazanmış mezunların yeni mezunlara kılavuzluk etmesi ve kurumun kendini değerlendirmesine imkân sağlaması açısından fevkalade önemli görüyorum.”  dedi.

Üniversite yıllarında daha hasbi davranıyoruz

Rektör Akan, en unutulmaz anların üniversitedeki öğrencilik zamanları olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Merakınız, ilgi alanlarınız bu yıllarda serpilip büyüyor. Günümüzde öğrencilik biraz daha rahat gibi, 1980’den önce daha zordu, imkânlar çok kısıtlıydı. Yurtlar zaten yetmiyordu, dahası 18-20 kişilik koğuş usulü odalar vardı. Okulu bitirince benim tek hayalim çeşmesinden sıcak su akan bir banyo idi. Öğrencilikte buna bile hasret kalıyordunuz. Dolayısıyla öğrenciliğin hemen geçmesini istiyorduk, ama şimdi geriye dönüp baktığınızda en çok anımsadığınız, belki buruk bir şekilde yâd ettiğiniz hatıralar o günler, o anlar. O günlerden devam eden arkadaşlıklarımız var. O dönemlerde daha samimi, daha hasbî davranıyoruz. Ancak evlenip çocuğa karışınca bu sefer hesabi davranmaya başlıyoruz. İşte mezuniyet günü vesilesiyle o hasbi duyguları arkadaşlarımızla karşılaşınca hatırlama şansımız oluyor, güzel anları yâd ediyoruz.”

Eğitim biraz da acı çekmektir

Rektör Akan’dan sonra OMÜ mezunları adına söz alan MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ise “Konuşmamı mezun, mensup ve mesul şeklinde üçlü bir paradigmayla yapmaya çalışacağım.” diyerek başladı. Gençoğlu, konuşmasında öğrencilik yaşamında tanık olduğu anı ve olaylardan bahsederek “Üniversiteden mezun olduktan sonra kavradığım bir şey var: Dünyanın en iyi mesleği öğrencilikmiş. Çünkü öğrenci olduğunuz zaman hayatınızın merkezine hata payını da ekliyorsunuz. Yani öğrencilik bir biçimde hata payını da kabul eden bir pozisyon.”  ifadelerine yer verdi.

Genel Müdür Gençoğlu, bir taraftan da pedagojinin tamamen memnuniyetle inşa edilemediğine, içerisinde gerçeklik ve acıyı barındırdığına dikkat çekerek “Rahmetli Nuri Bilgin Hoca’nın dediği gibi eğitim biraz da acı çekmektir.” diye konuştu. Gençoğlu konuşmasının sonunda üniversite yaşamındaki bu hatıralar ve olaylar silsilesinde kendisine yardımcı olan herkese teşekkürlerini sundu. Etkinlik sonunda OMÜ mezunu olarak Dr. Cem Gençoğlu’na OMÜ Mezunlar Koordinatörü Doç. Dr. Nursel Topkaya tarafından teşekkür belgesi verildi.

Ayrıca 2001 yılından itibaren OMÜ öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde önemli çalışmalara imza atan Öğrenci Konseyi Başkanlarına teşekkür belgelerini Rektör Hüseyin Akan; OMÜ 2016 faaliyetlerine göre öğrenciler arasında yapılan anket sonucu en aktif öğrenci toplulukları arasında sırasıyla ilk üçte yer alan Gençlik Topluluğu, Havacılık Topluluğu ve KOBİ ve Girişimcilik Topluluğuna ise teşekkür belgelerini Rektör Yardımcısı Sevilhan Mennan takdim etti.

OMÜ mezunları programın ardından Patika müzik grubu solisti Tolga Köseoğlu ve grup üyelerinin vermiş olduğu mini konserle eğlenirken verilen yemek ikramında da doyasıya sohbet etti.