Girişimcilere Destek için Türkiye Covid-19 Ortak Akıl Platformu Oluşturuldu
29 Nisan 2020, Çarşamba - 20:37
Güncelleme: 19 Haziran 2020, Cuma - 13:37

Türkiye’nin farklı şehirlerinden pek çok üniversite, firma ve kurumun birlikte oluşturduğu bir sosyal sorumluluk projesi olan Türkiye Covid-19 Ortak Akıl Platformu, Covid-19 salgınının yarattığı kısa ve orta vadeli sorunlara yenilikçi çözüm ve uygulamalar geliştirmeyi amaçlayan girişimcilere destek olacak.

Ortak Akıl Platformu girişimcilerin fikir ve projelerine açıldı

Covid-19 salgını sebebiyle ülkemizde ve tüm dünyada, hayatın tekrar normale dönmesi için inovatif çözüm arayışları hız kazandı. Farklı disiplinlerde ve sektörlerde yapılan çalışmaların hem mevcut sürece hem de olası değişimlere karşı yıkıcı çözümler getirmesi bekleniyor. Bu amaçla kurulan Türkiye Covid-19 Ortak Akıl Platformu; girişimcileri, mentorları ve ilgili kurumları bir araya getirerek, girişimcilerin fikirlerinin hızlıca olgunlaşması ve kısa sürede hayata geçmesi için gerekli desteğin ve iş birliklerinin kurulmasını hedefliyor.

Platformda fikirlerini paylaşan girişimcilere, alanında uzman bir mentor atanarak online mentor desteği verilecek. Ayrıca girişimcilerin proje fikirlerini olgunlaştırabilmesi için farklı konularda online eğitimler de sunulacak. Paydaş firma ve kurumlar, beğendikleri girişimlere nakdî ve ayni yardım veya pilot uygulama ortamı sağlamak gibi destekler de sunabilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi paydaşlar arasında

Platform paydaşları arasında; üniversiteler (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi), teknokentler (ODTÜ TEKNOKENT, Bilkent Cyberpark, Başkent Üniversitesi Ekin Ön Kuluçka Merkezi, Konya Innopark, Konya Teknokent), firmalar (Augdemy, Bilişim Garajı, BTHaber, Business Ankara, Chess Creative, Eksperin, Girişim Merkezi, HAVELSAN, ID ARGE, InnoCentrum, KAİD, Seranit, Simsoft, Sistem Global, SmartsUnited, Sürekli Gelişim, TÜRKSAT, VLMedia) ile dernekler ve vakıflar (Cinovasyon Derneği, İnovaTurk-Genç Fikirler ve İnovasyon Derneği, Habitat Derneği, T3 Vakfı Girişim Merkezi, TTGV, Uluslararası İnovasyon Derneği) bulunuyor.

Platformun online lansmanı 27 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 12:00’de gerçekleştirildi. Yaklaşık üç hafta sürecek programda başvuru yapan girişimcilerin katılabileceği eğitim ve webinerlerin yanı sıra genel katılıma açık ücretsiz online eğitim ve webinerler de düzenlenecek.

Programa ilişkin bilgilendirmeler ve gelişmeler, platformun resmî sitesi  tr-covid19.com  ile sitede yer alan platform sosyal medya adreslerinden, platformun ve paydaş kurumların sosyal medya hesaplarından ve #TRCovid19 etiketli paylaşımlardan takip edilebilir.