Memduh Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı
14 Mart 2020, Cumartesi - 13:00
Güncelleme: 27 Mayıs 2020, Çarşamba - 13:19

Dün sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin emekli öğretim üyesi ve aynı zamanda kurucusu, Uluslararası İnovasyon Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Memduh Erkin için uzun yıllar görev yaptığı Güzel Sanatlar Fakültesinin kampüsünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törene; İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ile Prof. Dr. Vedat Ceyhan, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Eker, hayata gözlerini yuman Prof Dr. Memduh Erkin'in öz geçmişini okudu ve üzüntüsünü dile getirdi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç de törende yaptığı konuşmada "Allah'tan geldik, Allah'a gideceğiz. Hepimizin inancı bu. İnancımıza rağmen aramızdan bir dostumuz, bir sevdiğimiz Allah'a kavuşmak üzere son yolculuğuna çıktığı zaman üzülüyoruz. Bu yolculukta arkasından iyi şeyler söylenen ve iyiliklerle anılanlardan olmak, büyük bir şans. Memduh Erkin Hocamız bunlardan birisiydi. İyi bir dost, iyi bir kardeş, iyi bir insan, iyi bir hoca, iyi bir düşünür, beyefendi ve naif bir kişiydi. Bu topluluk bunun bir göstergesi. Her biriniz bu hafta sonu Memduh Hocamızı yolcu etmek için geldiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Allah hepimize de inancımıza uygun bir hayat yaşamayı nasip etsin. Sevdiklerinin, çocuklarının ve eşinin başı sağ olsun. Memduh Hocamızın mekânı cennet olsun, Allah rahmet eylesin." dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesindeki törenin ardından, merhum Prof. Dr. Memduh Erkin, son yolculuğuna sevenleri tarafından uğurlandı.