MENU

Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik
20 Mayıs 2016, Cuma - 10:58
Güncelleme: 20 Mayıs 2016, Cuma - 15:16
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik programınca desteklenen “Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi” isimli OMÜ’nün projesi kapsamında, Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Fahrettin Tosun Konferans Salonunda bir program düzenlendi.

Proje pazarı ve girişimcilerin tecrübelerini paylaştığı programda proje yürütücüsü Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Demiryürek açılış konuşmasını yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır,” TÜBİTAK özellikle girişimci ile akademisyeni bir araya getirmek amacıyla Proje Pazarlarını oluşturdu. Bu proje pazarlarıyla Üniversitedeki akademik birikimi sektördeki belli tecrübe birikimiyle beraber belli yerlerde örtüştürmek ve akabinde daha sağlıklı girişimcilik hedeflerini belirleyecek programları oluşturmak ve destek vermek amaçlandı. Hedef neydi? Hedef 2023 vizyonuydu.2023 vizyonunda özellikle Tarım Ekonomisinin 55 Milyon Dolar üzerine çıkması amaçlandı Hedefe ulaşmanın gayretleri içerisindeyiz. Dolayısıyla burada herkese görev düşüyor. Aslında alt yapımız var. Baktığınızda ürünlerimiz belli kaliteler içerisinde.” dedi Prof. Dr. Kolbakır, özellikle ürünleri pazarlayabilmenin öneminden bahsetti ve “Dünyanın her yerinin Pazar” olduğunu vurguladı.

Proje Yürütücü Yardımcısı Dr. Murat Emir proje pazarı ile sergilenen öğrencilerin hazırlamış oldukları iş planlarından başarılı olanları açıkladı ve ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi

Daha sonra başarılı girişimciler öğrenciler ile tecrübelerini paylaştı. Mevlana değişim programı kapsamında OMÜ’de bulunan ve programa Bosna Hersek Cumhuriyeti’nden katılan girişimcilik uzmanı Dr. Dio Arnaut “Girişimci Üniversite” konulu kısa bir konuşma yaptı.

“Bal Sektöründe Girişimcilik” ana temasının ele alındığı konferansın ilk panelinde sektörün önde gelen temsilcilerinden Ömer Salcan (Bal Tanıtım Derneği) ve Kürşat Zeynel Utlu (Arı Malzemecileri Sanayicileri Derneği) birer konuşma yaptı. “Kariyerinde Farklılaşanlar” isimli ikinci panelde ise OMÜ mezunu inşaat sektörünün önde gelen temsilcilerinden İsa Erol Gürer (Endüstriyel Yapı) ve girişimci öğrenci Engin Palaoğlu öğrenciler ile tecrübelerini paylaştı.

Programın sonunda girişimcilik eğitimi kapsamında en başarılı 10 öğrenciye sertifikaları verildi ve diğer sertifika almaya hak kazanan öğrencilere de sertifikaları dağıtıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected