OMÜ SUVAM Hemşireleri Mesleki Deneyimlerini Öğrencilerle Paylaştı
06 Mart 2020, Cuma - 09:58
Güncelleme: 06 Mart 2020, Cuma - 10:00

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi kapsamında okul hastane işbirliğini arttırmak, klinisyen hemşirelerle öğrencileri buluşturmak ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla,  Çocuk Yoğun Bakım Hemşireliği, Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği, Çocuk Kemik İliği Nakli Hemşireliği ve Çocuk Diyabet Hemşireliği alanlarında klinisyen hemşireler kendi alanları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

Etkinlikte, OMUSUVAM hemşirelerinden Çocuk Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Gülhan Şimşit, Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi Beyzanur Erel, Çocuk Acil Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Hacer Şen, Çocuk Hematoloji Onkoloji Servis Sorumlu Hemşiresi Hatice İşgündüz, Çocuk Kemik İliği Nakil Servisi Sorumlu Hemşiresi Seher Yıldırım, Çocuk Diyabet Hemşiresi Reyhan Dönertaş ve Genel Pediatri Servis ve Rehber Hemşiresi Ayşe Çoban mesleki deneyimlerini; çocuk kliniklerine uygulamaya çıkmadan önce öğrencilerle kendi alanlarına özel bilgi ve deneyimlerini paylaşan hemşireler, klinik alanların özelliklerini ve yapılan hemşirelik bakım faaliyetlerini görsel materyallerle  sunum yaparak aktardı.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi öğretim  elemanı Dr. Öğr. Üye. Esra Tural Büyük, pediatri alanında klinikte çalışan hemşireler tarafından verilen bilgilendirmelerin, öğrencilerin uygulama alanlarına uyumunu arttırdığı, klinik öğrenmelerini ve sağlık ekibinin öğrenciye yaklaşımını olumlu yönde etkilediğini ve önümüzdeki yıllarda okul hastane iş birliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.