TalkTure’un Konukları Umut Veren Kadın Girişimciler
02 Mart 2020, Pazartesi - 16:01
Güncelleme: 03 Mart 2020, Salı - 22:57

Girişimcilik, inovasyon (yenilikçilik), kariyer fırsatları, mesleki gelişim vb. konularda iş dünyasından davet ettiği farklı profildeki konukları Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileriyle tanıştıran OMÜ Kobi ve Girişimcilik Topluluğu, düzenlediği "TalkTure" etkinliğinde yine sektördeki farklı isimleri bir araya getirdi.

Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Konferans Salonu’nda düzenlenen ve OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz’in de katıldığı programın konukları; Venn Butik Otel sahibi Vennas Akyol, G Lingeries sahibi Nilgün Sarı, Muratoğlu Home yetkilisi Yasemin Kınık, Çözüm Dershanelerinden Şerife Acar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz olurken, öğrenciler de programa yoğun ilgi gösterdi.

“Amacımız kadın girişimciliğini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz kadın girişimciliğinin önemi üzerinde durarak “Kadın girişimci sayısını arttırmak adına yönetim kurulumuzun desteğinde gönüllülük esası ile faaliyetlerini yürüten bir kurumuz. Ülkemizdeki kadın girişimciliğini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek ve girişimcilikleriyle örnek olan bu kişileri daha donanımlı hâle getirmek adına çeşitli politikalar geliştiriyoruz. Kadınlarımızın, hayatın her alanında üreterek görünür olmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Girişimcilik ekosisteminde kadınların daha etkin rol almasının, ülkemizin geleceğinde belirleyici olacağına vurgu yapan Başkan Akyüz, eğitim seviyesindeki gelişmelerle birlikte kadınların öz güvenlerinin arttığını sözlerine ekledi.

Sonrasında sahneye çağrılan 4 kadın girişimci, sohbet havasında geçen programda kendi hikâyelerinden ve çalışmalarından bahsederek iş dünyasına nasıl başladıklarını ve yıllar içinde edindikleri deneyimleri gençlerle paylaştılar.