DOKKAF 2020 Gençlerin Kariyer Planlarında Yeni Ufuklar Açacak
21 Şubat 2020, Cuma - 16:35
Güncelleme: 13 Mart 2020, Cuma - 11:00

Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’nın (DOKKAF 2020) ikincisi; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteklerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) ev sahipliğinde ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) de dâhil olduğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 9 üniversitenin paydaşlığında ziyarete açılacak.

DOKKAF 2020, “Yetenek Her Yerde” temasıyla 10-11 Mart 2020 tarihlerinde Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nursel Topkaya "Öğrenci ve mezunlarımızı fuara bekliyoruz"

10 paydaş üniversitenin iş birliğinde düzenlenecek DOKKAF 2020'nin Trabzon'daki hazırlık toplantısına, OMÜ'yü temsilen Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Kariyer Merkezi Müdürü ve Mezunlar Koordinatörü Doç. Dr. Nursel Topkaya katıldı. Doç. Dr. Topkaya, toplantıda OMÜ bünyesindeki Merkez ve Koordinatörlüğün kariyer ve istihdam odaklı çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunurken öğrenci ve mezunları, gelecekleri için alternatifler barındıran DOKKAF 2020'ye davet etti.

DOKKAF 2020’de kamu ve özel sektöre ait yüzlerce firma öğrenci ve mezunlarla buluşacak

Her bölümden öğrencilere ve mezunlara hitap edecek kamu ve özel sektöre ait yüzlerce firmanın yer alacağı geniş ölçekli fuarda, mezun ve mezun adayları için iş imkânı, öğrenciler için staj şansı bulabilecekleri bir ortam oluşturulacak. Fuara 10 üniversiteden toplam 15 binden fazla öğrenci ve mezunun katılması öngörülüyor. Öğrenciler ve mezunlar, DOKKAF 2020 kapsamında düzenlenecek olan etkinliklere ücretsiz bir şekilde katılım sağlayabilecek.

Fuar sayesinde öğrenci ve mezunlar, farklı sektörlerde faaliyet gösteren katılımcı firmaların insan kaynakları uzmanları rehberliğinde iş ve staj olanakları, mesleki yönelimler, istihdam süreçleri, kariyer fırsatları vb. konularda bizzat bilgi alabilecek; yanı sıra da bireysel ve profesyonel gelişimle ilgili etkinlik, panel, seminer ve firma temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılma fırsatını yakalayacaklar.

Temel amaçlardan biri gençlere fırsat eşitliği sağlamak

DOKKAF 2020; Samsun’dan Rize’ye uzanan güzergâhtaki tüm üniversite öğrencileri ile mezunlarını, iş dünyasının dinamikleri ve aktörleriyle bir araya getirip Türkiye’nin yarını olan gençlerin geleceklerine yön vermesinde fırsat eşitliği sunmayı hedefliyor.

Fuara katkı ve katılım sağlayacak paydaş üniversiteler:

KTÜ ev sahipliğindeki DOKKAF 2020’nin diğer paydaş üniversiteleri ise Avrasya Üniversitesi (Trabzon), Bayburt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Ordu Üniversitesi (ODÜ), Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ) ve Trabzon Üniversitesinden oluşuyor.

DOKKAF 2020’nin ana sayfasını burayı tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

DOKKAF 2020 tanıtım kitapçığına ise buradan ulaşabilirsiniz.