ÜNİ-DOKAP Toplantısı Rize RTEÜ’de Yapıldı
18 Şubat 2020, Salı - 08:53
Güncelleme: 01 Nisan 2020, Çarşamba - 12:50

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİ-DOKAP) 2020 yılı ilk Üst Kurul Toplantısı, 2020 yılının dönem başkanlığını yürüten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde (RTEÜ) gerçekleştirildi.

Dönem başkanlığını yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın ev sahipliğinde Yönetim Kurulu Salonu'nda yapılan toplantıya; Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve DOKAP Başkanı Yusuf Mengi katıldı.

İlgili üniversitelerin rektör yardımcılarının da iştirak ettiği bir diğer toplantı ise RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin başkanlığında yapıldı.

DOKAP bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, sanat ve kültür, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında iş birliği amacını taşıyan ÜNİ-DOKAP'ın birinci Üst Kurul Toplantısı'nda, 2019 yılının kısa bir değerlendirmesi yapılırken Birliğin 2020 yılı faaliyet planlaması görüşüldü.

Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın öncülüğündeki heyet, ilk olarak RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde bulunan, Türkiye'nin tatlı su balığı örneklerinin yer aldığı "Balık Müzesi"ni gezdi. Heyet, ardından Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon Eğitim Merkezini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.